XRP, RIpple
Ripple

Ripple (XRP) maakt comeback: Groei in gebruikers signaleert toenemend vertrouwen

Hoewel Ripple (XRP) recentelijk een aanzienlijke daling ervoer, zijn er tekenen van een geleidelijke ommekeer. Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Santiment, neemt het aantal gebruikers en investeerders in het XRP-ecosysteem namelijk toe, een trend die wordt onderstreept door de stijging in het aantal wallets met een saldo boven nul.

Sinds januari 2023 is het aantal XRP-wallets met meer dan nul saldo met 26% gestegen, wat het totaal op bijna 5 miljoen brengt. Deze ontwikkeling duidt op een aanzienlijke toename in de adoptie van XRP, wat blijk geeft van een groeiend vertrouwen en belangstelling in de munt en haar netwerk. Op de langere termijn kan deze toename in het aantal actieve wallets leiden tot een verhoogde handelsactiviteit en verbeterde marktliquiditeit.

XRP vergeleken met concurrenten

Naast XRP signaleert Santiment ook een toename in de adoptie van andere grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Cardano (ADA). Het aantal Bitcoin-wallets met minimaal 0 munten is gestegen tot 52,63 miljoen, een toename van 32%. Ethereum zag een nog grotere stijging, met 54%, waardoor het totale aantal wallets nu 112 miljoen bedraagt. Cardano kent een vergelijkbare groei van 32%, met het totale aantal ADA-wallets nu op 4,47 miljoen.

Hoewel Bitcoin en Ethereum in termen van absolute aantallen beter presteren, overtreft de relatieve groeisnelheid van XRP die van andere grote projecten zoals Chainlink (LINK) en Dogecoin (DOGE).

April wordt alles bepalende maand voor Ripple

April 2024 vormt een cruciale periode voor Ripple en zijn cryptocurrency XRP, aangezien het bedrijf geconfronteerd wordt met twee belangrijke juridische uitdagingen. De eerste betreft een rechtszaak aangespannen door investeerder Vladi Zakinov, waarin Ripple wordt beschuldigd van het schenden van effectenwetten door de verkoop van XRP. Deze zaak bereikt een hoogtepunt met een belangrijke hoorzitting op 11 januari, gevolgd door het hoofdproces op 15 april.

Naast deze rechtszaak, staat Ripple ook voor een confrontatie met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De sanctieprocedure, die start in februari, zal culmineren in een verwachte uitspraak op 29 april. Deze juridische strijd met de SEC is van cruciaal belang voor de toekomst van XRP en kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de status en operaties van Ripple.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten