bitcoin koers
Bitcoin

1,7 miljoen dollar aan Bitcoin van QuadrigaCX komt onverwachts in beweging

Vijf wallets die verbonden zijn aan het gevallen Canadese beursplatform QuadrigaCX, waarvan men dacht dat ze verloren waren, zijn tot leven gekomen. Na een jarenlange winterslaap, is er voor ongeveer 1,7 miljoen dollar aan Bitcoin in beweging gebracht. Crypto-onderzoeker ZachXBT waarschuwde de gemeenschap met een tweet op 19 december.

Eigenaar is overleden

Het opvallende aan het hele verhaal is dat de oprichter en eigenaar van QuadrigaCX in december 2018 overleden zou zijn. Gerald Cotten was volgens de verhalen de enige persoon met toegang tot de private keys van de beurs, waardoor hij de enige was die de Bitcoin zou kunnen verplaatsen. Uiteindelijk werd QuadrigaCX om die reden in april 2019 failliet verklaard.

De beurs kende ruim 155.000 gebruikers die tot wel 200 miljoen dollar aan crypto op het platform hadden. In een rapport van februari 2019 van Ernst & Young, een gigantisch accountantskantoor, stond dat QuadrigaCX per ongeluk 103 Bitcoin naar wallets had gestuurd waar alleen Cotten toegang toe had. Opvallend is dat dit bedrag ongeveer gelijk is aan de hoeveelheid Bitcoin die recent in beweging zijn gebracht.

Documentaire op Netflix

Mocht je vandaag of deze week nog wat tijd over hebben, dan staat er op Netflix een documentaire over dit verhaal voor je klaar. Er gaan geruchten en theorieën rond dat Cotten zijn eigen dood in scene heeft gezet en dat hij eigenlijk nog leeft. Zijn dood zou onderdeel zijn van een frauduleuze exit.

In 2014, jaren voor zijn dood, zei Cotten in een podcast dat private keys printen en ze vervolgens in een kluis bewaren de veiligste manier is om dat te doen. Hij onthulde destijds dat de beurs de private keys bij een bank bewaart. Het is onduidelijk of de Bitcoin die nu in beweging zijn gekomen verbonden zijn aan de Bitcoin waar Ernst & Young het in het rapport over had.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85