Exchange

2 nieuwe crypto’s krijgen futures markt op BitMEX

De populaire cryptocurrency-derivaten exchange BitMEX heeft futures-markten geïntroduceerd voor 2 nieuwe crypto’s. Zowel Chainlink (LINK) als Tezos (XTZ) zullen op de futures-markten kunnen worden verhandeld.


Laatste munt in 2018 toegevoegd

Tevens zullen EOS en ADA nieuwe contracten krijgen op het platform. Hierdoor zullen deze munten, die al op de exchange verhandeld konden worden, nu ook extra handel-opties.

Tezos is niet onbekend voor de crypto-derivaten exchange. In 2017 wist de munt namelijk via een ICO op de exchange te staan, in de vorm van XTZ / BTC-futures. Destijds bedroeg de verkoopprijs circa 0.0002 BTC per XTZ. Later werd de munt echter weer van het platform gehaald.

BitMEX heeft voor het laatst een nieuwe munt toegevoegd in juni 2018. Toen werd namelijk de TRON / BTC-futuresmarkt aangekondigd.

Nu zullen de nieuwe altcoin-futures gekoppeld worden aan USDT, in plaats van BTC. Dit komt door de gigantische vraag naar USDT-paren. Volgens het bedrijf zijn USDT-paren goed voor ruim 60% van het totale altcoin-volume. De crypto-derivaten exchange wil dan ook zo goed mogelijk voldoen aan de behoeften van hun gebruikers, wat op dit moment USDT lijkt te zijn.


Chainlink en Tezos

Chainlink heeft de afgelopen maand een goede maand gehad. Ongeveer halverwege augustus wist de altcoin een nieuw hoogtepunt te bereiken van ruim $19. Sindsdien is de waarde van de munt iets teruggezakt, naar $12.65 op het moment dat dit artikel geplaatst is. Eerder werd bekend dat het volume van Chainlink die van Bitcoin heeft overtroffen op de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Wil jij hier graag meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Ook Tezos heeft in augustus een nieuw record gezet. Toen wist de altcoin namelijk door te stijgen naar $4.29. Inmiddels is Tezos teruggezakt naar circa $2.69 op het moment dat dit artikel geplaatst is. Onlangs werd bekend dat Tezos bij ruim 1.000 winkels in Frankrijk kan worden aangeschaft. Dit kan bij veel verschillende winkels, zoals benzinestations, cadeauwinkels of tabakswinkels. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.