Ripple, xrp
Ripple

2 redenen waarom Ripple (XRP) mogelijk verder omhoog kan schieten

Na een lange periode van stabiliteit maakt XRP opvallende sprongen. Binnen de afgelopen 24 uur is de koers met 4% gestegen en over de afgelopen week heeft deze zelfs een groei van bijna 12% laten zien. Deze positieve ontwikkelingen geven investeerders nieuwe hoop voor de toekomst van het project.

Advocaten zetten in op winst Ripple

De ontwikkelingen lijken te maken hebben met een tweetal gebeurtenissen. Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om de aanklachten tegen Ripple’s CEO en uitvoerend voorzitter officieel in te trekken. Dit is alweer de derde overwinning van Ripple in de voortslepende juridische strijd. Ondertussen worden de kansen van SEC om een beroep te winnen steeds kleiner. Als het aan sommige advocaten ligt heeft de overheidsinstantie slechts een kans van 3% tot 14%.

Advocaat Jeremy Hogan gaat zelfs verder door te stellen dat de kans voor de SEC om te zegevieren slechts een minuscule 2,367% is. Het juridische traject dat voor ons ligt, belooft complex te zijn, met meerdere beroepsrondes en juridische evaluaties. Hierdoor kan het een tijdje duren voordat er een definitieve uitspraak is.

Bitcoin rally zorgt voor positief sentiment

Bitcoin (BTC) speelt ook een significante rol in de huidige dynamiek van de cryptomarkt. De aanhoudende berichtgeving over de verwachte introductie van een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) heeft voor veel enthousiasme gezorgd. Mede hierdoor heeft XRP, die sinds halverwege augustus onder de weerstand van $0,54 heeft gelegen, deze grens eindelijk doorbroken. Deze positieve trend kan de munt verder stuwen naar ongekende hoogten.

Ripple (XRP) koersverwachting

Het is onzeker tot welke hoogte de koers van XRP kan stijgen. Echter, volgens analyses van expert EGRAG, gebaseerd op trendgegevens uit 2020 en 2021, zou XRP zich kunnen richten op een indrukwekkende groei. Zijn onderzoek suggereert een mogelijke piek van $4,50, wat een groei zou betekenen van meer dan 700%. EGRAG onderbouwt deze voorspelling met de identificatie van patroonontwikkelingen, de zogenaamde Mini en Mega Ascending Triangles. Historisch gezien zijn deze patronen voorbodes geweest van aanzienlijke prijsrally’s in de wereld van cryptocurrency.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13