Ripple, XRP
Ripple

3 manieren hoe Ripple (XRP) in waarde kan stijgen

Je hebt het vast al opgemerkt, maar Ripple heeft een gedeeltelijke overwinning geboekt in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De strijd is echter nog niet voorbij, aangezien de SEC heeft besloten in beroep te gaan.

Dit heeft ertoe geleid dat de XRP koers weer is teruggevallen naar het niveau van vóór de uitspraak van rechter Analisa Torres, waarbij het aanvankelijke optimisme plaats lijkt te hebben gemaakt voor een meer negatieve stemming. De kritieke vraag die nu opduikt, is wat er moet gebeuren om XRP opnieuw naar ongekende hoogtes te laten stijgen? In dit artikel leggen we het uit.

Afwijzing van Beroep

Een gebeurtenis die het XRP een significante impuls kan geven, is een mogelijke afwijzing van het beroep van de SEC tegen Ripple. Dit zou niet alleen kunnen resulteren in een stijging van de XRP-koers, maar ook kunnen dienen als een belangrijk signaal voor de gehele cryptomarkt. Het zou een precedent kunnen scheppen voor hoe er met cryptovaluta omgegaan wordt binnen het kader van regelgeving, en daarmee potentieel de publieke adoptie van deze technologieën kunnen bevorderen.

Schikking tussen Ripple en SEC

Een andere optie is een schikking tussen de twee betrokken partijen. Hoewel zo’n schikking minder de voorkeur geniet dan het eerder genoemde scenario — voornamelijk omdat Ripple dan een aanzienlijk bedrag zou moeten betalen — zou het wel een oplossing bieden. Het stelt Ripple in staat om de aandacht weer volledig op het project te richten.

Bedrijven passen On-Demand Liquidity toe

Ten slotte kan de waarde van XRP stijgen door een andere mogelijke ontwikkeling: On-Demand Liquidity (ODL). Dit is een door Ripple ontwikkelde oplossing voor liquiditeitsbeheer, waardoor klanten zoals financiële instellingen, snel en naadloos grensoverschrijdende betalingen kunnen verrichten zonder tussenpersonen.

Hierbij wordt de liquiditeit ontleend aan een pool die met XRP is gevuld. Het systeem houdt de kosten laag, aangezien liquiditeit alleen wordt aangewend wanneer er behoefte aan is. Indien Amerikaanse financiële instellingen ODL in hun systemen zouden integreren, kan dit leiden tot een aanzienlijke toename in het gebruik en daarmee in de waarde van XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers