cardano, ada
Cardano

3 redenen waarom je nu in Cardano moet investeren

Cardano (ADA) sloot het afgelopen jaar af op een positieve toon, met een indrukwekkende stijging van 175% in slechts twee maanden tijd. Ondanks een neerwaartse trend aan het begin van het nieuwe jaar, kan de huidige situatie juist aantrekkelijke kansen bieden voor investeerders.

In dit artikel bespreken we drie unieke eigenschappen van het Cardano-project die het onderscheiden van zijn concurrenten.

1. Schaalbaarheid met Hydra

De eerste reden waarom Cardano (ADA) potentieel kan stijgen, is vanwege het Hydra-protocol, een sleutelcomponent in hun schaalbaarheidsstrategie. Dit protocol is gericht op het uitbreiden en optimaliseren van het netwerk voor toekomstige groei en gebruik. Hydra verplaatst transactieverwerking naar off-chain kanalen, wat resulteert in lagere transactiekosten. Dit is vooral voordelig voor microtransacties en dagelijks gebruik.

Cardano is momenteel bezig met de laatste ontwikkelingsfase van Hydra, en belooft een indrukwekkende verwerkingssnelheid van 1 miljoen transacties per seconde.

2. Financiële inclusie

Een andere reden voor potentieel stijging van Cardano is zijn commitment aan financiële inclusie wereldwijd. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, richt zich op het inzetten van blockchain in regio’s met beperkte financiële diensten. Vooral in Afrika, waar Cardano diverse initiatieven heeft ontplooid, kan dit grote impact hebben.

Met projecten zoals World Mobile biedt Cardano financiële diensten aan mensen zonder toegang tot banken. De samenwerking met lokale overheden en organisaties draagt ook bij aan het verbeteren van onderwijs en identiteitsbeheer door blockchain oplossingen.

3. Wetenschappelijke aanpak

Tot slot is een belangrijke reden voor de potentiële groei van Cardano zijn wetenschappelijke benadering, die het aanzienlijk onderscheidt van andere crypto-projecten. Cardano valt op door zijn focus op peer-reviewed onderzoek en op bewijs gebaseerde ontwikkeling.

Het platform is diepgaand geworteld in academisch onderzoek, waarbij elk onderdeel, van het consensusmechanisme tot de architectuur van smart contracts, is gebaseerd op uitvoerig onderzocht en door academici wereldwijd beoordeeld werk. Deze aanpak waarborgt dat Cardano’s technologie niet alleen innovatief is, maar ook veilig, schaalbaar en duurzaam.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Snelle groei van Cardano netwerk: Dagelijks 5.500 nieuwe wallets
Cardano onder druk: Crypto analist verwacht verdere prijsdaling
Cardano (ADA) op cruciaal niveau: Is een nieuwe rally aanstaande?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen