2024
Blockchain

4 Crypto trends voor 2024 die je moet volgen

Sinds de lancering van Bitcoin (BTC) in 2009, introduceerde het niet alleen de wereld aan de eerste cryptocurrency, maar ook aan blockchain-technologie, een innovatie die sindsdien de basis vormt voor talloze digitale valuta.

Hoewel de cryptosector in de afgelopen 15 jaar significant is uitgebreid, staat deze nog altijd in de kinderschoenen. Desalniettemin zijn er enkele veelbelovende trends die de potentie hebben om de ontwikkeling van blockchain-technologie in het aankomende jaar aanzienlijk te versnellen.

Opmars van DeFi

Recente analyses en expertinzichten benadrukken een aanhoudende groei, vooral binnen de gedecentraliseerde financieringssector (DeFi), een gebied waar blockchain-technologie aanzienlijke successen heeft behaald.

Een rapport van het analysebureau ReportLinker toont aan dat de waarde van de wereldwijde blockchain in de financiële sector in 2022 op $1,89 miljard werd geschat. Dit cijfer steeg het volgende jaar naar een indrukwekkende $3,07 miljard, wat een groei van meer dan 60% vertegenwoordigt.

In de financiële sector blijft de interesse in blockchain sterk, aangedreven door zowel nieuwe crypto projecten als de adoptie door gevestigde financiële instellingen.

Insta banner winactie

Een stap richting duidelijke regelgeving

In het huidige jaar naderen enkele cruciale rechtszaken hun ontknoping. Het meest in het oog springende is de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die al sinds 2020 speelt. In april wordt een definitief vonnis verwacht.

Binnen de crypto gemeenschap heerst de hoop dat deze uitspraak helderheid zal verschaffen over de regelgeving waaraan cryptocurrencies in Amerika moeten voldoen. Deze kwestie is van groot belang, aangezien de huidige regelgeving onzekerheid, innovatie en groei binnen de sector belemmert.

Opleving NFT’s

Non-fungible tokens (NFT’s) vormden een ongekende sensatie tijdens de recente bullmarkt, waarbij ze breed uitgemeten werden in het nieuws en zowel investeerders als kunstenaars miljoenen verdienden aan deze digitale kunstwerken. Ondanks een afname in het enthousiasme, wordt er achter de schermen nog steeds intensief aan de NFT-technologie gewerkt.

De sector staat aan de vooravond van aanzienlijke groei in 2024, met een verwachte marktomvang die de $230 miljard aan Ethereum-gebaseerde NFT-transacties overstijgt, gedreven door een jaarlijkse groeivoet van bijna 35%. De gamingindustrie speelt hierin een sleutelrol, door spelers unieke mogelijkheden te bieden voor het bezitten en verhandelen van virtuele goederen.

Nieuwe bedrijfsmodellen

Al jarenlang wordt blockchain geprezen als een revolutionaire technologie die de potentie heeft om nieuwe bedrijfsmodellen en inkomstenstromen te creëren. Render (RNDR) is een voorbeeld van hoe deze technologie effectief kan worden ingezet. Dit vooruitstrevende netwerk, dat is opgebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain, biedt een wereldwijde marktplaats voor het delen van GPU-rekenkracht. Gebruikers kunnen met RNDR-tokens betalen voor renderdiensten, die uiteenlopen van animaties en motion graphics tot visuele effecten (VFX).

Een ander vernieuwend project, Helium (HNT), maakt gebruik van blockchain-technologie om een wereldwijd, gedecentraliseerd netwerk voor Internet of Things (IoT)-apparaten te ontwikkelen. Dit netwerk maakt het eenvoudiger en kosteneffectiever voor apparaten om data over lange afstanden te versturen, door individuen aan te moedigen zogenaamde Hotspots te installeren. Deze Hotspots genereren HNT-tokens als beloning voor het leveren van netwerkdekking en het doorgeven van data, waardoor een zelfvoorzienend en gedecentraliseerd netwerk ontstaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Canaan rapporteert daling inkomsten ondanks goede tijden voor Bitcoin
Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen