japan, bank
Ripple

61 Japanse banken ontwikkelen betalingsplatform op Ripple en gaan XRP gebruiken tegen 2025

Een groep van 61 Japanse banken heeft de krachten gebundeld om een nieuw binnenlands betalingsplatform te ontwikkelen, dat gebruikmaakt van Ripple’s Distributed Ledger Technology (DLT). Dit initiatief is bedoeld om de overgang van contante naar digitale betalingen in Japan te versnellen, een dringende behoefte in het land.

Hoewel Japan bekendstaat als een technologisch geavanceerd land, worden slechts 19% van alle betalingen digitaal uitgevoerd. Om de afhankelijkheid van contant geld te verminderen, heeft de Japanse overheid banken aangespoord om innovatieve oplossingen te vinden. In reactie hierop heeft het consortium van banken ervoor gekozen om Ripple’s geavanceerde technologie in te zetten.

Deze samenwerking kan de digitale transformatie in Japan aanzienlijk versnellen en dient als voorbeeld voor andere landen met vergelijkbare uitdagingen. Met de volledige integratie van XRP tegen 2025, zou Japan zich kunnen profileren als een voorloper in de wereldwijde adoptie van blockchaintechnologie in de financiële sector.

Vervanging van Zengin systeem

Het nieuwe platform is ontworpen om het verouderde Zengin-systeem te vervangen, dat niet langer voldoet aan de moderne eisen, vooral bij grensoverschrijdende transacties. Ripple’s Distributed Ledger Technology (DLT) biedt een oplossing dankzij de aanzienlijke voordelen, zoals snellere en goedkopere transacties. Daarnaast zal de inzet van XRP als brugvaluta de transactiekosten verder verlagen en de noodzaak van vooraf gefinancierde rekeningen overbodig maken.

Onzekerheid over implementatie van nieuw betaalsysteem

Het blijft echter de vraag of een dergelijk nieuw betaalsysteem daadwerkelijk op korte termijn zal worden gerealiseerd. Hoewel er al lange tijd plannen zijn om het Zengin-systeem te vervangen en te moderniseren, blijkt de uitvoering in de praktijk bijzonder uitdagend.

Technische obstakels, regelgeving en de noodzaak van brede samenwerking tussen verschillende banken maken het moeilijk om snel tot een concrete implementatie te komen. Daardoor blijft het onzeker of de beoogde transformatie naar een geavanceerd betalingssysteem met Ripple’s technologie op korte termijn zal plaatsvinden.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’