Bitcoin opties
Bitcoin

64 procent van investeerders houdt Bitcoin voor lange termijn

Veel investeerders kiezen voor een lange-termijn strategie als het aankomt op het investeren en vasthouden van Bitcoin. Die keuze lijkt men te maken vanwege de komst van de Spot Bitcoin ETF die op de horizon ligt voor de markt. Een recent onderzoek onthult hoe investeerders en handelaren momenteel naar de markt kijken, welke motivaties ze hebben voor hun keuzes en laat het bredere perspectief van handelaren zien.

Wacht jij momenteel op de Spot Bitcoin ETF of ben je al aan het verkopen?

Veel mensen kiezen voor DeFi

Ook interessant aan het onderzoek is dat men vraagt waarom mensen voor Decentralized Finance (DeFi) kiezen. De financiële voordelen die DeFi-beurzen bieden om bij hen te handelen is volgens 62,1 procent van de mensen de reden waarom zij ervoor kiezen om op DeFi-beurzen te handelen.

Andere motivaties voor de overstap naar DeFi zijn: een hoog potentieel voor rendementen (59,8%) en toegang tot heel veel verschillende tokens (52,1%). Maar we zijn hier om te leren over het HODL-gedrag van investeerders, dus laten we daar nu dieper induiken.

64 procent investeert voor de lange termijn

De belangrijkste bevinding in het onderzoek is dat 64 procent van de respondenten aangeeft dat ze er een lange-termijn strategie op nahouden als het op Bitcoin aankomt. Dat lijkt logisch, nu de Spot Bitcoin ETF van onder andere BlackRock in aantocht lijkt.

Dat is in ieder geval waarom we op dit moment de koers zien stijgen en Bitcoin in één week tijd met 20 procent omhoog schoot. Ben je teveel aan het handelen? Dan bestaat natuurlijk de kans dat je dit soort stijgingen net mist en dan moet je maar hopen dat de boot nog terugkeert naar de haven.

“De exacte timing van Spot Bitcoin ETFs is nog onduidelijk, maar het kan een kwestie van maanden zijn; en mogelijk al voor 10 januari 2024. Dat is de laatste deadline voor de aanvraag van ARK Invest en 21Shares”, aldus JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou.

Het zou wat zijn als we voor 10 januari al een Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten. Dan kan het ineens heel snel gaan met Bitcoin, al lijkt het erop dat de markt nu voorsorteert op de komst van de Spot Bitcoin ETF; waardoor we mogelijk een sell the news gebeurtenis krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%