Regulatie

68% kans dat Joe Biden uit de presidentsrace stapt

De kans dat Joe Biden zich terugtrekt uit de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten neemt toe. Volgens de handelaren op Polymarket is er nu een kans van 68% dat Joe Biden niet op de stembiljetten staat in november. Eerder gaf hij aan zich terug te trekken als zijn gezondheid hem daartoe zou dwingen.

Nu schijnt hij last te hebben van COVID-19 en daardoor neemt de kans toe dat hij in november niet tegenover Trump staat.

Wanneer stapt Biden uit de race?

Veel Bitcoiners hopen waarschijnlijk dat Joe Biden in de race blijft, want hij lijkt het te gaan verliezen van Donald Trump. Laatstgenoemde positioneerde zich de afgelopen maanden ineens als een voorstander van Bitcoin. Hij wil onder meer proberen om alle resterende Bitcoin in de Verenigde Staten te produceren.

Joe Biden heeft Bitcoin en de algemene crypto-industrie vooral tegengewerkt. Maar door zijn slechte publieke optredens, waarin duidelijk naar voren kwam dat hij fysiek niet in goede gezondheid verkeert, lijkt Trump nu een gigantische kans op de overwinning te hebben.

“Is er iets waardoor je naar jezelf zou kijken en zeggen: ‘als ik dat zie, dan her-evalueer ik mijn deelname aan de verkiezingen?”, vroeg BET’s Ed Gorden aan Biden in het bovenstaande interview. Waarop Biden antwoordde: “Als ik een medisch probleem zou hebben waarvan de doctoren zeggen dat het een probleem is.”

Nu is Biden dus geveld door COVID-19 en lijkt er sprake van een dergelijk probleem; afhankelijk van de mate waarin zijn lichaam hiermee kan dealen.

Wachten op augustus

Voorlopig lijkt Joe Biden zelf nog niet aan opgeven te denken. Hij geeft continu aan dat hij hoe dan ook in de race blijft om opnieuw tot president van de Verenigde Staten verkozen te worden. In augustus tijdens een conventie van de Democraten moet Biden officieel benoemd worden als kandidaat.

Voor nu ligt de kans op zijn nominatie in augustus op 59%. Daarmee is het dus bijna fifty-fifty of we in november de strijd tussen Joe Biden en Donald Trump zien. Bij Polymarket zijn ze meer overtuigd van de vervanging van Biden door Kamala Harris.

Die krijgt daar een kans van 19% om de verkiezingen te winnen, terwijl het voor Biden om een kans van 12% gaat. Donald Trump krijgt een kans van 64% om de verkiezingen te winnen en is dus de grote favoriet.

Zoals het er nu uitziet, zou een overwinning van Trump helemaal niet zo slecht zijn voor Bitcoin. Maar dan moet hij al zijn beloftes en uitspraken nog wel even waarmaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?