Bitcoin Nieuws

7 jaar oude Bitcoin in beweging, analist verwacht flinke koersdaling

Het analysebedrijf CryptoQuant deelde recent een uiteenzetting waarin het twee indicatoren aanwees die de Bitcoin koers verder omlaag kunnen duwen. Nu blijkt ook nog eens dat er 2.500 stokoude Bitcoin uit hun zeven jaar durende winterslaap zijn ontwaakt.

Slecht nieuws voor de koers

Over het algemeen is het een slechte zaak dat oude Bitcoin ineens weer in beweging komen. Zeker op momenten als deze, waarbij het niet ondenkbaar is dat mensen moeten verkopen om rond te kunnen komen. Er zijn immers veel Bitcoiners die voor hun financiën compleet afhankelijk zijn van Bitcoin. Zij verzamelden door de jaren heen grote hoeveelheden Bitcoin en dachten daar voldoende aan te hebben voor de rest van hun leven.

Met de dalende koersen komt dat idee onder druk te staan en om wat risico van tafel te halen verkopen dit soort figuren nu soms wat Bitcoin. Een voorbeeld daarvan is Bitcoin TINA, een influencer op Twitter die richting de pensioenleeftijd gaat en 98 procent van zijn vermogen in Bitcoin had. Hij koos er recent ook voor om een deel van zijn Bitcoin te verkopen en dat te delen op Twitter. Daar was niet iedereen uit de gemeenschap blij mee, maar het is helaas de realiteit.

Twee bearish indicatoren

Dan rest ons nog een bespreking van de twee indicatoren die volgens CryptoQuant een zeer bearish scenario schetsen voor Bitcoin. De eerste is de Bitcoin Spent Output Age Bands (7j~10j) grafiek. Vrijwel iedere keer dat oudere whales hun Bitcoin in beweging zien we niet veel later een neerwaartse trend voor de koers. De eerste 10 dagen van september zijn reeds 15.000 van deze Bitcoin in beweging gebracht en nu dus weer 2.500 Bitcoin.

De volgende grafiek heeft betrekking op de dominantie van Ethereum. Hoewel het na de Merge nog niet heel goed is gegaan met de Ethereum koers, is de dominantie tijdens de opleving van 11 september boven de 20 procent uitgekomen. Vanaf 2018 is dit vijf keer voorgekomen en iedere keer verloor de Bitcoin koers een hoop waarde na deze gebeurtenis.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten