Bitcoin miner
Bitcoin

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline

De beursgenoteerde Bitcoin miner Marathon Digital Holdings heeft onthuld dat 75 procent van hun machines sinds 11 juni uit de lucht zijn.

Op die datum bereikte een hevige storm Montana en daarbij ondervond de energieleverancier van Marathon schade. Bij de storm is de meerderheid van de miners van Marathon niet beschadigd.

30.000 crypto miners op non-actief

De storm heeft het voor elkaar gekregen om meer dan 30.000 miners van Marathon op non-actief te zetten. Bitcoin blockchain explorers geven aan dat de miners van Marathon al meer dan twee weken uitstaan. “Met het uitvallen van de miners is de verwachting dat de Bitcoin-productie van Marathon significant daalt, totdat de energiecentrale in Montana weer op volle toeren draait of de miners een nieuw thuis hebben gevonden”, aldus Marathon in het eerder aangehaalde statement.

Marathon CEO Fred Thiel mikt op de eerste week van juli voor de herstart van de miners. Daarvoor moeten de reparaties die op het programma staan wel volgens plan verlopen. Voorlopig zijn de machines van Marathon die nog aan het stroom hangen actief in een andere mining pool. Marathon heeft de eigen MaraPool, maar om de kans op het verdienen van Bitcoin te begroten doen de miners hun werk nu voor een andere pool.

Marathon bezit bijna 10.000 Bitcoin

Marathon is geen kleine jongen als het om Bitcoin mining gaat. In totaal heeft het bedrijf 9.941 Bitcoin in de schatkist zitten, waarvan een groot deel eigen productie is. Marathon was voor het uitvallen van de machines goed voor 3,9 EH/s die werd geproduceerd door de floot van 36.830 miners. Met het zakken van de koers neemt de druk op de mining-industrie toe en dat zorgt, samen met het uitvallen van de miners van Marathon, voor een lagere hashrate.

Momenteel is de moeilijkheidsgraad voor miners dan ook op het laagste punt sinds april van dit jaar uitgekomen. Marathon gaat er waarschijnlijk persoonlijk voor zorgen dat die moeilijkheidsgraad weer in de lift komt, want er staan volgens het bedrijf 19.000 miners klaar in Texas om aangesloten te worden. Daarmee zou de hashrate van Marathon met 1,9 EH/s toenemen.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’