Bitcoin stijgt
Bitcoin

Kevin Svenson voorspelt forse stijging van Bitcoin: Gaat de koers richting $90.000?

De bekende crypto-YouTuber Kevin Svenson verwacht dat de prijs van Bitcoin (BTC) de komende maanden flink kan stijgen. In een recente video op zijn kanaal, dat bijna 80.000 abonnees heeft, bespreekt Svenson een zogenaamd bullish reversal-patroon. Dit technische patroon duidt op een herstelperiode en voorspelt mogelijk aanzienlijke prijsstijgingen.

Svenson benadrukt daarbij een aantal cruciale prijsniveaus die beleggers in de gaten moeten houden om de opwaartse trend te bevestigen.

Svenson stelt dat een bull rally kan ontstaan, mits de economie en aandelenmarkten stabiel blijven. In dat geval kan het technische patroon zich verder ontwikkelen, zoals in de bijgevoegde grafiek wordt weergegeven. Op de korte termijn verwacht de analist echter eerst een daling van de Bitcoin-koers naar ongeveer $57.000, wat neerkomt op een correctie van bijna 10%.

Op dit niveau zal de BTC-prijs sterke steun vinden rond de neerwaartse trendlijn, die als springplank kan dienen voor een nieuwe opwaartse beweging.

Technische analyse van de Bitcoin koers – Kevin Svenson

Technische analyse van de Bitcoin-koers volgens Kevin Svenson

Svenson geeft in zijn video geen exact koersdoel voor de potentiële bull rally. Toch suggereren de technische trendlijnen dat de Bitcoin-prijs mogelijk kan stijgen tot $90.000. Dit zou neerkomen op een stijging van bijna 50% en een overschrijding betekenen van de vorige all-time high van $73.700.

Blik op historische BTC prijsactie

De voorspellingen van Svenson sluiten aan bij historische BTC-prijstrends en de verwachtingen van de bekende on-chain analist PlanB. Over het algemeen consolideert de koers van de grootste cryptomunt na een halving-evenement, waarvan de laatste afgelopen april plaatsvond. Na een periode van relatief stabiele prijsactie volgt vaak een explosieve uitbraak, waarna BTC nieuwe recordhoogtes bereikt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Kritiek op Michael Saylor’s plannen voor een Bitcoin bank
Bitcoin doorbreekt cruciale $65.000 niveau: Kan de koers nu richting $69.000 stijgen?
James Howells eist toegang tot vuilnisbelt om harde schijf met 7.500 Bitcoin te vinden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk