Bitcoin minen, miner
Bitcoin

Aandeel Bitcoin miner Core Scientific schiet 200 procent omhoog

Bitcoin miner Core Scientific heeft een goede 24 uur achter de rug. Het bedrijf begaf zich aan de rand van de financiële afgrond, maar er gloort nu hoop aan de horizon. Er ligt een voorstel van een crediteur die het bedrijf door de winter moet helpen. Als reactie daarop schoten de aandelen met 200 procent omhoog.

De markt is bullish

Ook de markt is bullish op het aandeel van Core Scientific, want in totaal kochten handelaren 6.572 call-opties op het aandeel. Dat is 136 procent meer dan het gemiddelde volume van 2.780 call-opties, wat aangeeft dat velen op dit moment bullish zijn over Core-Scientific. Een call-optie is overigens een optie om Core Scientific op een later moment in de toekomst tegen de prijs van vandaag te kopen.

Stel dat het aandeel vandaag op 10 dollar staat en je koopt een call-optie voor over 2 maanden, dan mag jij, ongeacht de koers op dat moment, het aandeel voor 10 dollar kopen. Sommige leden van de Bitcoin-gemeenschap kochten ook aandelen in de miner, in de hoop op gigantische rendementen als het plan doorzet en Core Scientific de bearmarkt overleeft.

Nog steeds in het rood

Overigens moeten we niet te hard van stapel lopen als het over Core Scientific gaat. Het is leuk dat het bedrijf met 200 procent is gestegen, maar ten opzichte van het begin van het jaar staat het aandeel nog steeds op min 95 procent. Op 14 december kwam crediteur B. Riley met een plan voor de aandeelhouders van Core Scientific om 72 miljoen dollar aan financiering aan het bedrijf te geven. Dat is volgens B. Riley genoeg om te overleven voor Core Scientific.

Als de deal wordt geaccepteerd, dan krijgt het bedrijf direct 40 miljoen dollar. De rest krijgt het als het alle betalingen aan hardware-leners schorst tot de Bitcoin koers terug is boven de 18.500 dollar. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 17.400 dollar en staat het nog relatief ver van die koers vandaan. De financiering zou Core Scientific van het geld voorzien om zichzelf twee jaar draaiende te kunnen houden.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13