wall street
Bitcoin

Aandelen staan voor correctie, problemen voor Bitcoin?

De populaire pseudonieme analist Bluntz constateert dat de Amerikaanse S&P 500 (een belangrijke aandelenindex) in de problemen zit en Bitcoin zou volgens hem kunnen volgen. Bluntz baseert zich voor deze analyse op de Elliott Wave Theory, een populaire methode uit de technische analyse om voorspellingen te doen op basis van de psychologie van de massa.

Bitcoin heeft het al moeilijk, maar kan dit een nieuwe correctie veroorzaken?

Niet bullish over aandelen en crypto

Bluntz is duidelijk dat dit niet het moment is om bullish te zijn over aandelen of crypto. “Aandelen hebben een mooie sprong gemaakt van de dieptepunten MAAR ze lijken nu stil te vallen op het 0,618 Fibonacci-niveau; en wisten slechts in drie golven (Elliott Wave theorie) op te leven, waardoor het er momenteel niet goed uitziet”, aldus Bluntz.

Als aandelen aan een nieuwe daling beginnen, dan zou dat volgens hem waarschijnlijk voldoende zijn om ook crypto (en dus Bitcoin) een klap te geven.

“Wees voorzichtig, dit is niet het moment om bullish te zijn naar mijn idee. Geen handelspositie is ook een positie”, zo gaat de analist verder met zijn waarschuwing.

BTC grafiek 7 september

Aan de bovenstaande grafiek te zien verwacht Bluntz in ieder geval een flinke daling voor de S&P 500. Waardoor we wellicht de riemen vast moeten maken als het om Bitcoin gaat.

Nieuwe correctie voor Bitcoin

Deze voorspelling komt in ieder geval overeen met een eerdere voorspelling van Bluntz, waarin hij een Bitcoin koers van 23.000 dollar voorspelde. Vanaf dat niveau van 23.000 dollar verwacht de analist echter een nieuwe stijging en zelfs een hervatting van de opwaartse trend.

Om die opwaartse trend te laten slagen moet er nog wel wat veranderen. Het macro-economische klimaat is nog altijd in het nadeel van Bitcoin en risico-assets. Wat dat betreft moeten we nog maar zien of een opwaartse trend op de korte termijn mogelijk is voor Bitcoin.

Als we iets verder kijken (met name naar 2024), dan ziet het er allemaal weer wat meer rooskleurig uit voor de markt. Dan staat immers de Bitcoin halving op het programma en krijgen we mogelijk ook de eerste Spot Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December