wall street
Bitcoin

Aandelen stijgen 3 dagen op rij, maar Bitcoin daalt

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn voor de derde dag op rij gestegen, terwijl de rentes op obligaties voorzichtig beginnen te dalen. Met name dat laatste lijkt de markt te helpen, want het conflict tussen Israël en Hamas zorgt natuurlijk vooral voor een negatieve druk op de koersen.

Bitcoin heeft het vandaag helaas weer moeilijk en is de woensdag begonnen met een daling van 1,29 procent.

Bitcoin in de min

Het lukt de bulls maar niet om het bullish momentum voor Bitcoin vast te houden. Ook nu weer waren de feestelijkheden van korte duur. De oktobermaand begon sterk, maar inmiddels lijken de bears weer rustig de overhand te krijgen op de Bitcoin koers.

Wat dat betreft lijkt het momenteel echt wachten op het jaar 2024. Voor nu zijn de rentes te hoog om een echte bullmarkt voor Bitcoin te starten en ook het sentiment rondom risico-assets is niet om over naar huis te schrijven.

Waar Bitcoin de afgelopen weken beter presteerde dan aandelen, lijkt de situatie nu weer omgekeerd te zijn. Aandelen stijgen al drie dagen op rij, terwijl de Bitcoin koers weer moeite heeft om boven de 27.000 dollar te blijven.

Op dit moment zijn de bulls en de bears in gevecht om die belangrijke grens.

Goud en olie in de plus

Men noemt Bitcoin weleens het digitale goud, maar daar is vandaag even weinig van terug te zien. Goud staat vandaag al op een mooie plus van 0,43 procent, terwijl Bitcoin het dus met een daling moet doen. Je kunt je afvragen of Bitcoin op dit moment wel fungeert als een veilige haven voor tijden van economische rampspoed.

Ook olie staat vandaag weer in de plus en is de afgelopen 24 uur met 0,24 procent gestegen naar de huidige koers van 86,10 dollar per vat. Verder toont ook de Amerikaanse dollar voorzichtige groene cijfers.

Wat dat betreft doen alle veilige havens het op dit moment redelijk, terwijl Bitcoin in de problemen lijkt te zitten. Het is voor de digitale munt echt wachten op 2024, het jaar waarin de halving op het programma staat en we mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins