Bitcoin Nieuws

Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert

Bijna 10 jaar geleden werd de eerste Bitcoin ATM geïnstalleerd. Sindsdien doken ze vrijwel letterlijk overal op; van drukke straten in New York tot beurzen in Londen. Ze werden een soort fysieke symbolen van een groeiende crypto-markt. Nu stagneert de groei ervan echter en neemt het aantal apparaten zelfs iets af.

FTX heeft ook hier effect op

Het faillissement van FTX lijkt ook hier effect te hebben gehad. Waar in augustus in de Verenigde Staten (VS) een piek was van meer dan 34.000 geïnstalleerde Bitcoin-ATM’s, is dit nu lichtelijk gedaald. September is de eerste maand gebleken in de geschiedenis van de industrie dat er meer Bitcoin-geldautomaten uitgeschakeld zijn dan geïnstalleerd.

Dit is opvallend, gezien het feit dat het aantal crypto-geldautomaten eigenlijk juist relatief snel toenam. In de eerdere maanden werden zelfs bijna 3 keer zoveel crypto-geldautomaten geïnstalleerd. In onderstaand figuur is het verloop van aantal Crypto-ATM’s weergegeven. Het is benoemingswaardig dat het aantal van deze ATM’s nog steeds veel hoger ligt dan in bijvoorbeeld 2020.

Nieuwe locatie crypto-geldautomaten

Nu de groei echter stagneert, krijgen de fabrikanten van de crypto-geldautomaten te maken met steeds lastigere keuzes. Coin Cloud is zo’n fabrikant dat circa 5.000 crypto-geldautomaten in de VS en Brazilië beheert. Zij hebben nu adviseurs ingeschakeld om het te helpen bij het terugverdienen van ongeveer $125 miljoen aan opgebouwde schulden om een agressieve expansie te financieren. Het bedrijf is naar verluidt op zoek naar aanvullende financiering van de verontruste crypto-broker Genesis.

Sommige van Coin Cloud’s kiosken bevinden zich in landelijke gebieden met weinig voetverkeer, volgens mensen met kennis van het bedrijf. Dit kan op zijn beurt een negatiever effect hebben op de resultaten van het bedrijf. Alhoewel niet verwacht wordt dat het bedrijf zijn crypto-geldautomaten zal uitschakelen, zouden sommige wel op een andere locatie gezet kunnen worden. Het is echter nog even afwachten of dit ook gaat gebeuren.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?
Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken
Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten