bull market
Bitcoin

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar

Het aantal Bitcoin dat door gebruikers ondergebracht is bij beurzen als Coinbase, Binance en kraken zakt richting het laagste niveau in zes jaar tijd, zo blijkt uit nieuwe data van CryptoQuant. Als de data van CryptoQuant klopt, dan zijn er nog maar ~2,1 miljoen Bitcoin beschikbaar bij de beurzen.

10 procent van alle Bitcoin

Als die data klopt, dan zijn 10 procent van alle 21 miljoen Bitcoin die uiteindelijk in omloop komen terug te vinden bij de beurzen. Op dit moment zijn er echter nog maar 19,7 miljoen Bitcoin in omloop, waardoor het om een iets hoger percentage van dat aantal gaat.

Overigens hoeft dit niet te betekenen dat die 10 procent bij de beurzen ook daadwerkelijk beschikbaar is voor de vrije verkoop. Er zijn immers ook gebruikers die ervoor kiezen om te hodlen via de beurzen.

Normaal gesproken betekent dit soort data (het dalende aantal Bitcoin bij de beurzen) dat er mogelijk wat stijgingen in het verschiet liggen voor Bitcoin.

Als we echter naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin kijken, dan zien we dat de koers momenteel tegen een weerstand aanschurkt. Dit is mogelijk de verklaring voor het feit dat Bitcoin moeite heeft om de koers van 27.000 dollar te bewaken.

Wanneer begint de bullmarkt?

De grote vraag met betrekking tot Bitcoin is natuurlijk wanneer er weer een bullmarkt zou kunnen beginnen. Iedereen heeft zijn hoop gevestigd op het jaar 2024, omdat er voor april van dat jaar weer een halving op de planning staat.

Ook dit soort statistieken dragen bij aan de hoop dat we volgend jaar of het jaar daarop een nieuwe bullmarkt krijgen. Hoe minder Bitcoin er bij de beurzen aanwezig zijn, hoe minder Bitcoin er in potentie verkocht kunnen worden.

Vraag en aanbod kan zo enorm uit balans raken als er weer een een hype rondom Bitcoin ontstaat, waardoor we weer gigantische koersexplosies kunnen zien.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers