Newsbit

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Aantal Bitcoin-whales heeft record verbroken tijdens laatste bull run

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Er is wederom een record verbroken in de Bitcoin (BTC)-wereld. Het aantal BTC-whales is namelijk wederom gestegen. Zo zijn het aantal adressen met ten minste 1.000 BTC gestegen van 2.178 op 20 oktober 2020 naar 2.231 op 25 oktober 2020, een stijging van 53.


Ruim 7.9 miljoen BTC in beheer

BitcoinCharts heeft een beeld geschetst over de verdeling van de Bitcoins. Zij hebben namelijk een inschatting gemaakt met de huidige beschikbare data, waarmee zij hebben gekeken hoeveel adressen hoeveel Bitcoin bevatten. Uit hun data blijkt dat de Bitcoin-whales ruim 7.9 miljoen BTC beheren, of circa 42% van het totale BTC-aanbod. Ook laat deze data zien dat er 15.904.520 BTC-adressen (of bijna 49% van het adressen) zijn die 0 tot 0.001 BTC bevatten. Bijna de helft van de BTC-adressen lijken hier zo goed als leeg mee te zijn, wat kan suggereren dat mensen na het aanmaken van hun wallet interesse in BTC verloren zijn, of dat zij wachten met handelen tot het juiste moment. Naar verluidt zijn er 2.754 BTC-adressen met een USD-waarde van $10.000.000 of meer, terwijl er 25.228.640 BTC-adressen zijn met een waarde van $1. In de onderstaande afbeelding is de geschatte verhouding van BTC te zien, met data afkomstig van BitcoinCharts. Volgens onderzoekers is het merendeel van de munten waarvan wordt aangenomen dat deze van Satoshi Nakamoto zijn, nooit verplaatst. Hierbij zou het om een grote hoeveelheid munten gaan.

Het is echter lastig te voorspellen hoeveel individuen of entiteiten controle hebben over al deze Bitcoins. Dit komt omdat meerdere adressen mogelijk kunnen worden beheerd door slechts 1 entiteit of 1 individu. Ook kan het voorkomen dat 1 adres door meerdere partijen beheerd wordt. Dit geeft aan dat het aantal BTC-wallets niet automatisch gelijk staat aan het aantal BTC-handelaren.

Bron: BitcoinCharts

Toename HODL’ers

Hiernaast blijkt uit nieuwe data dat er een toename is van het aantal mensen dat hun BTC HODL’en. Dit patroon houdt in dat BTC over het algemeen op dit moment langer wordt vastgehouden dan vroeger. Van het huidige BTC-aanbod, is circa 62% sinds één jaar niet meer verplaatst. Bijna één derde zou al minstens drie jaar niet meer zijn verplaatst.

Alhoewel BTC over de afgelopen week mooie stijgingen heeft meegemaakt, lijken de whales momenteel geen haast te hebben om hun munten te verkopen. Dit kan aantonen dat het vertrouwen in Bitcoin groter geworden is en dat verwacht wordt dat de prijs nog aanzienlijk zal gaan stijgen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top