crypto kopen
Bitcoin

Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard

Pavlo Denysiuk, de CEO van Lunu, voorspelt een enorme groei in het aantal crypto-gebruikers wereldwijd. Tijdens het NFT Fest 2024 sprak Denysiuk over zijn verwachting dat het aantal crypto-bezitters binnen twee jaar zou kunnen verdrievoudigen, wat zou betekenen dat er meer dan één miljard gebruikers zouden zijn.

“We zullen wereldwijd minstens twee tot drie keer zoveel crypto-bezitters zien,” aldus Denysiuk. Hij voorziet vooral een toename in de adoptie van crypto-betalingen.

Massale adoptie van crypto-betalingen

Volgens Denysiuk is de acceptatie van crypto-betalingen slechts een kwestie van tijd. Momenteel zijn er ongeveer 560 miljoen crypto-bezitters, wat 6,8% van de wereldbevolking vertegenwoordigt. Denysiuk ziet de infrastructuur als het grootste obstakel voor de verdere verspreiding van crypto-betalingen.

Er wordt echter hard gewerkt aan het verbeteren van deze infrastructuur. Hij gelooft dat het binnenkort mogelijk zal zijn om in alledaagse winkels zoals Starbucks met crypto te betalen. “Het is gewoon een andere betaalmethode,” zegt hij.

Denysiuk is ervan overtuigd dat betalingen met stablecoins een significante rol zullen spelen in deze transitie. Stablecoins zijn gekoppeld aan traditionele valuta zoals de dollar of de euro en bieden daardoor stabiliteit en vertrouwen. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor zowel consumenten als bedrijven.

Stablecoins als brug naar bredere crypto-adoptie

Met zijn bedrijf Lunu werkt Denysiuk aan de ontwikkeling van een betalingssysteem voor stablecoins. Hij legt uit dat stablecoins de ideale brug vormen tussen de crypto-wereld en het traditionele financiële systeem. De marktwaarde van stablecoins bedraagt momenteel meer dan $163 miljard, wat bijna 10 procent van de totale crypto marktkapitalisatie is.

“De potentie voor crypto-betalingen is duidelijk aanwezig,” stelt Denysiuk. “Om deze potentie te realiseren, is het verbeteren van de toegankelijkheid cruciaal. Momenteel is crypto voor veel mensen nog te ingewikkeld, en het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid is de voornaamste belemmering op de weg naar verdere adoptie.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’