Ripple, XRP
Ripple

Aantal on-chain transacties op XRP Ledger daalt met 65,6% in tweede kwartaal 2024

Slecht nieuws voor het Ripple-netwerk: in het tweede kwartaal van 2024 is het transactievolume op de XRP Ledger aanzienlijk gedaald. De XRP Ledger (XRPL) is de gedecentraliseerde blockchain die door Ripple (XRP) wordt gebruikt.

Terwijl het volume afnam, stegen de gemiddelde transactiekosten juist sterk. Dit blijkt uit het “Q2 2024 XRP Markets Report” van Ripple.

Dalende activiteit en stijgende transactiekosten

De on-chain transacties op het Ripple-netwerk daalden met maar liefst 65,6 procent in het tweede kwartaal van 2024. Terwijl er in het eerste kwartaal van 2023 nog 251,39 miljoen transacties werden geregistreerd, waren dit er in het tweede kwartaal van 2024 slechts 86,38 miljoen. Volgens Ripple is deze daling te wijten aan een afname in het gebruik van crypto in het algemeen het afgelopen kwartaal. Ook andere blockchainnetwerken zagen een flinke daling in activiteit.

“De activiteit op de meeste grote protocollen nam af in het tweede kwartaal, en XRPL vormde hierop geen uitzondering,” aldus Ripple.

Gelijktijdig met de daling in transacties stegen de kosten per transactie aanzienlijk. De gemiddelde kosten per transactie zijn met 168 procent toegenomen tot 0,00394 XRP. Volgens Ripple was het afgelopen kwartaal moeilijk om het netwerk te beschermen tegen spam, wat leidde tot de stijging van de transactiekosten.

Mooie plannen

Ondanks de afname in activiteit blijft Ripple optimistisch over de toekomst. Er is namelijk een veelbelovende samenwerking met Archax in de pijplijn, die “honderden miljoenen dollars” aan tokenized RWA (real world assets) naar het Ripple-netwerk zal brengen. Deze samenwerking zal de komende twaalf maanden vorm krijgen. RWA lijkt een belangrijk focuspunt te worden voor Ripple in de komende kwartalen, waarmee Ripple zich als pionier onder de blockchainnetwerken positioneert in deze nieuwe toepassing van crypto.

Daarnaast zal Ripple ergens in 2024 zijn eigen stablecoin, Ripple USD, lanceren. Deze stablecoin zal worden gedekt door Amerikaanse dollar deposito’s, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties, en andere cashproducten.

Ondanks de teleurstellende cijfers van het afgelopen kwartaal, is er genoeg om naar uit te kijken in de komende maanden. Als de hele cryptomarkt in de rest van 2024 een opleving krijgt, zal het Ripple-netwerk hier zeker van profiteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt