ripple, xrp, donker
Ripple

Aantal Ripple Whales neemt razendsnel af

Het aantal investeerders met meer dan 1 miljoen XRP tokens is in de afgelopen twee weken sterk gedaald.


Aantal XRP whales neemt razendsnel af

Investeerders met grote XRP posities verkopen hun tokens massaal in de nasleep van de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple. Gegevens laten zien hoe snel deze zogenaamde XRP-whales afnemen.

Coin Metrics, een gegevensprovider op het gebied van cryptocurrencies, schatte dat het aantal wallets met ten minste 1 miljoen XRP tokens tussen 21 december 2020 en 3 januari is gedaald van 1.721 naar 1.567. Het lijkt er dus op dat een groot deel van de XRP whales een deel van hun bezit verkopen door de grote onzekerheid over de regelgeving.

Als we de onderstaande grafiek bekijken zien we dat het aantal investeerders met meer dan 1 miljoen tokens sinds begin 2019 constant steeg. Echter, sinds december 2020 begon dit aantal hard te kelderen. Het aantal wallets met ten minste 1 miljoen tokens bevindt zich nu op het laagste niveau sinds oktober 2019.

Adressen met ten minste 1 miljoen XRP – Bron: CoinMetrics

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grote problemen voor Ripple

Het is op zich niet heel raar dat investeerders hun Ripple tokens (deels) verkopen. Sinds de rechtszaak van de SEC heerst er namelijk veel onzekerheid rondom het bedrijf. Volgens de SEC heeft Ripple de regels overtreden door $1,3 miljard aan niet geregistreerde effecten (securities) te verkopen. De rechtszaak die werd aangespannen heeft sindsdien een enorme koersdaling veroorzaakt van meer dan 70%. Dit kwam grotendeels doordat grote exchanges en fondsbeheerders ook meldde de handel in XRP stop te zetten.

Eerder vandaag maakte Grayscale bekend dat het zijn XRP posities volledig heeft geliquideerd. Vorige week schreef Newsbit al dat verschillende grote exchanges zoals Coinbase de handel stop heeft gezet.

Ripple’s XRP token is eigenlijk de enige cryptomunt die het zwaar heeft de afgelopen tijd. Elke andere grote cryptovaluta heeft de afgelopen weken geweldige winsten geboekt.