Blockchain Technology
Blockchain

ABN Amro geeft digitale groene obligaties van €5 miljoen uit via Polygon aangedreven ‘Tokeny’

ABN Amro Bank heeft onlangs met succes €5 miljoen opgehaald door middel van een digitale groene obligatie-uitgifte, waarbij gebruik is gemaakt van de schalingstechnologie van Polygon’s layer 2 op het Ethereum-netwerk.

Uitgifte via Tokeny

De groene obligatie werd als een ERC3643-token uitgegeven via Tokeny, een infrastructuurplatform dat gebruikmaakt van Polygon om financiële instellingen in staat te stellen effecten en financiële instrumenten uit te geven en te beheren.

ABN Amro heeft met succes €5 miljoen aan financiering binnengehaald voor vastgoedinvesteerder Vesteda. De bank meldt dat Vesteda van plan is deze financiering te benutten voor de herfinanciering van ‘groene activa’, als onderdeel van het groene financieringskader van het bedrijf.

Wat zijn groene obligaties?

Groene obligaties vormen een instrument voor het verwerven van kapitaal dat wordt aangewend voor investeringen in duurzame projecten of ondernemingen die een positieve milieu-impact hebben.

ABN Amro heeft nadere details onthuld met betrekking tot de groene obligatie, waarbij DekaBank de eigenaar werd van tokens die de €5 miljoen investering vertegenwoordigen nadat de betaling is voltooid. Voor het beheer van de privésleutels van de digitale obligatie maakt de bank gebruik van Fireblocks.

In toekomst ondersteuning voor meer digitale obligaties

Eerder heeft ABN AMRO onderzoek gedaan naar de uitgifte van digitale obligaties, waaronder de aankoop en doorverkoop van een digitale obligatie van de Europese Investeringsbank (EIB).

Olivier Aartsen, hoofd van de afdeling schuldkapitaalmarkten van de bank, verklaarde dat ABN Amro van plan is om in de toekomst meerdere digitale obligaties te ondersteunen.

Martijn Siebrand, hoofd van digitale activa bij ABN Amro, benadrukte dat het gebruik van de ERC3643-standaard de bank in staat stelde om nalevingsregels naadloos in digitale obligaties te integreren.

Dankzij de native interoperabiliteit kunnen ze zelfs naadloos en in overeenstemming communiceren met andere toepassingen op het openbare netwerk.

Steeds vaker gebruik gemaakt van blockchain-technologie

Traditionele financiële instellingen nemen in toenemende mate hun toevlucht tot blockchain-technologie voor de uitgifte en het beheer van digitale obligaties voor diverse gebruiksscenario’s.

In februari 2023 trok Siemens de aandacht met de lancering van een digitale obligatie ter waarde van $64 miljoen, die directe investeringen aantrok van DekaBank, DZ Bank en Union Investment.

In juni 2023 bracht de Europese Investeringsbank een unieke, op blockchain gebaseerde digitale obligatie op de markt, mogelijk gemaakt door een milieuvriendelijke knooppuntinfrastructuur. Deze obligatie, ter waarde van 1 miljard Zweedse kroon, biedt institutionele beleggers een vaste rente van 3,638% over een periode van twee jaar.

Het platform dat de digitale obligatie van de EIB ondersteunt, is het resultaat van een gezamenlijk project van Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) en Credit Agricole CIB. Dit platform genaamd So|bon is ontworpen om digitale obligaties uit te geven, te verhandelen en af te wikkelen.

Blockchain nieuws

Mark Zuckerberg en Lex Fridman Houden Gesprek in de Metaverse: Een Doorbraak in Realistische Avatartechnologie
Gemiddelde salaris Web3-ontwikkelaar op $128.000 in 2023
Meta AI stapt de arena in en gaat concurreren met ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?