ABN amro
Exchange

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel

ABN Amro heeft onlangs in een strategische zet het beleggingsplatform BUX overgenomen. Deze acquisitie maakt deel uit van de ambitie van ABN Amro om haar klantenbestand te vergroten, met een speciale focus op het aantrekken van jongere beleggers.

Deze overname markeert de eerste aankoop van ABN Amro op Nederlandse bodem sinds de nationalisatie van de bank vijftien jaar geleden. Als onderdeel van deze overname heeft de Nederlandse bank besloten om de crypto-handelsdiensten van BUX stop te zetten.

Strategische uitbreiding: ABN Amro ziet potentie in jong handelsplatform BUX

BUX, opgericht in 2014, is een relatief jong handelsplatform dat bekendstaat om zijn innovatieve beleggingsmogelijkheden en spaaropties. Recentelijk heeft BUX zelfs de spaarrente verhoogd naar 2,75%, wat aanzienlijk hoger is dan de basisrente die de meeste grote Nederlandse banken aanbieden.

Hoewel BUX veel jonge klanten aantrekt en onder deze groep beleggers blijft groeien, heeft het platform nog geen winst gemaakt. In 2022 leed het zelfs een verlies van meer dan 15 miljoen euro. Desondanks ziet ABN Amro potentieel in de gebruikersbasis van BUX, die inmiddels een half miljoen gebruikers telt verspreid over acht Europese landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Deze acquisitie past binnen de strategie van ABN Amro om haar aanwezigheid in Europa uit te breiden en een bredere klantenbasis aan te spreken.

ABN Amro stopt crypto handel op BUX: Gebruikers moeten uitwijken

Een belangrijke wijziging die volgt op deze overname is het besluit van BUX om de handel in cryptocurrency te staken. ABN Amro lijkt niet enthousiast over cryptovaluta. Dit houdt in dat een half miljoen gebruikers voortaan voor hun crypto-transacties naar een ander platform moeten uitwijken. ABN Amro’s keuze om geen crypto diensten aan te bieden, kan worden gezien als een gemiste kans om als een van de eerste grote Nederlandse banken in deze markt te stappen.

ABN gefocust op groei

Deze recente overname kan gezien worden als een keerpunt voor ABN Amro, dat na jaren van krimp nu weer naar uitbreidingsmogelijkheden zoekt. Sinds de bank genationaliseerd is in 2008 heeft het met name geprobeerd om afdelingen te sluiten en kosten te besparen. De uitbreiding met BUX laat weer zien dat ABN Amro ambitie heeft om uit te breiden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?