crypto prijs stijgt
Aex

AEX koers bereikt opnieuw all-time high

Bitcoin lijkt te herstellen, maar de AEX steelt opnieuw de show in Nederland. Op het moment van schrijven maakt de AEX koers weer nieuwe all-time highs en klokt de grootste beursindex van het land binnen op 943,79 punten, goed voor een dagstijging van 0,44%.

Cruciale uren voor de AEX

Zo doet de AEX het goed in aanloop naar de cruciale inflatiedata die we vandaag vanuit de Verenigde Staten krijgen.

Het is vandaag namelijk weer tijd voor een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) uit Amerika. Valt die opnieuw lager uit dan verwacht of laat deze in ieder geval zien dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%? Dan kan de Federal Reserve mogelijk in september al zijn eerste renteverlaging doorvoeren.

Dat is in theorie bullish voor de markt, omdat de prijs van kapitaal daarmee zakt en de druk op de economie wat wegvalt. Met natuurlijk de kanttekening dat de Amerikaanse economie niet compleet moet stilvallen, want uiteindelijk is de aandelenmarkt afhankelijk van de economie.

Als er geen winst wordt gemaakt en AI-bedrijven als Nvidia de hoge omzetverwachtingen niet waarmaken, dan gaat de aandelenmarkt daar natuurlijk last van krijgen.

Nieuwe records voor S&P 500 en Nasdaq

Met de all-time high van vanochtend volgt de Amsterdamse AEX in de voetsporen van de S&P 500 en de Nasdaq. De Amerikaanse beursindices tikten gisteren allebei ook nieuwe recordkoersen aan.

Voor de S&P 500 ging het al om de 37e all-time high voor 2024 en de Nasdaq mocht nummer 27 opschrijven. Met het koersrecord van gisteren is de S&P 500 voor het eerst boven de 5.600 punten gekomen.

Uiteindelijk eindigde de S&P 500 de handelsdag op 5.633,91 punten voor een stijging van 0,1% en de Nasdaq met 18.647,45 punten voor een stijging van 1,2%.

Zo kleurt de beurs dus wederom groen vandaag en is de bullmarkt voorlopig nog niet voorbij. Mogelijk sorteert de markt voor op een positieve inflatieprint voor vanmiddag, die natuurlijk ook kan tegenvallen. Wat dat betreft beloven het een aantal volatiele uren te worden voor de Amsterdamse AEX.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen