crash
Aex, Beurs

AEX koers duikt omlaag – All-time high voor goud

De AEX koers is vandaag met 1,10% omlaag gedoken en heeft het moeilijk. Is dit dan het moment waarop Bitcoin en goud weer terrein winnen ten opzichte van de beurs? Goud staat vandaag in ieder geval op een all-time high en presteert de afgelopen weken ijzersterk.

AEX koers duikt omlaag

Op het moment van schrijven klokt de AEX binnen op 923,58 punten. Daarmee staat de Amsterdamse beursindex bijna 10 punten lager dan gisteren. Het koersrecord van bijna 950 punten is hiermee helemaal uit het zicht voor de AEX.

Twee dagen geleden werd die all-time high nog neergezet en nu lijkt het momentum even verdwenen voor de AEX. Tegelijkertijd is Bitcoin aan een opmars begonnen en doet ook de goudkoers het fantastisch.

Bitcoin blijft echter de ster van de show met een stijging van 13,27% over de afgelopen vijf dagen. Goud behaalde over diezelfde periode een rendement van 4,40%, terwijl de AEX met 2,05% daalde.

Dat laat zien dat er in ieder geval iets van een verandering merkbaar is op de financiële markt. Zijn investeerders meer op zoek naar assets die zich onafhankelijk van de rest van het financiële systeem voortbewegen?

Goud en Bitcoin zijn voor hun bestaan niet afhankelijk van de economie, terwijl de bedrijven in de AEX dat natuurlijk wel zijn. Maken mensen zich dan toch zorgen over een recessie?

Correctie AEX is logisch

We moeten echter ook niet vergeten dat de AEX vanaf het begin van het jaar gemeten een fantastisch rendement op de borden heeft gezet.

Een stijging van 17,86% over een periode van zes maanden is voor de AEX fantastisch. Wat dat betreft is het niet onlogisch dat sommige handelaren nu wat winsten van tafel halen en hun kapitaal mogelijk verplaatsen naar Bitcoin of goud.

Aan de andere kant doen goud en Bitcoin het dit jaar ook al fantastisch. Hoewel Bitcoin de afgelopen weken wat “slecht” in het nieuws was, moeten we niet vergeten dat er voor dit jaar gewoon nog een rendement van 47,93% op de borden staat.

Er is geen enkele asset-klasse die kan tippen aan de rendementen van Bitcoin in 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

Nvidia pakt historisch verlies en wordt aangeklaagd
AEX koers stijgt licht: wat zijn de verwachtingen voor deze week?
AEX koers omhoog ondanks harde klap voor Nvidia
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?