crypto stijgt
Aex, Beurs

AEX koers opent groen – correctie voorbij?

De AEX koers is vandaag met een stijging van 0,46% begonnen en staat daarmee op 908,30 punten. Hoewel de afgelopen maand geen succes was voor de Amsterdamse beursindex (-2,31%) is het jaar 2024 vooralsnog een succesverhaal met een stijging van 14,86%.

Is de correctie voorbij?

De grote vraag nu is of de AEX eindelijk klaar is met corrigeren. Op 15 juli bereikte de beursindex nog een all-time high van bijna 950 punten. Daar is weinig meer van over, want inmiddels staan we dus 42 punten lager.

Daarmee lijkt het herstel echter ingezet, want op 25 juli dook de AEX koers zelfs onder de 892 punten. Wat dat betreft is er mogelijk sprake van een lokale bodem en mogen we voorzichtig weer omhoogkijken.

Veel daarbij hangt af van de ontwikkeling van de macro-economische situatie in de Verenigde Staten. In het kader daarvan gaan we een paar belangrijke dagen tegemoet.

Op woensdag is het namelijk weer tijd voor een rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. De kans op een renteverlaging is minimaal, maar de verwachting is dat Jerome Powell – de voorzitter van de Federal Reserve – een gunstig beeld schetst voor het verdere verloop van 2024.

Dat zou de markt weleens nieuw vertrouwen kunnen geven en kunnen zorgen voor een bodem voor de AEX.

Zorgen over kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is de talk of the town in de financiële wereld. Niet voor niets doen bedrijven als Nvidia en natuurlijk het Nederlandse ASML het fantastisch.

Zo langzamerhand komen er echter verhalen binnen dat het nog weleens jaren kan duren voordat bedrijven echt de vruchten plukken (als in geld verdienen) van de AI-revolutie.

Voorlopig zijn het allemaal beloftes en dat lijkt de markt zich nu te realiseren, waardoor de aandelenkoersen wat vertraging hebben opgelopen. Nvidia is gedaald van de all-time high van ~140 dollar naar de huidige koers van 111 dollar.

Wat dat betreft gaat het echt om stevige dalingen en is het niet vreemd dat ook de AEX wat problemen kent op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt