AEX
Aex

AEX koers stabiel: Komt er een beurscrash of een vervolg van de bullmarkt?

De AEX koers is vandaag met een hele lichte daling van -0,03% geopend. Met die score komt de AEX vandaag binnen op 923 punten en naderen we voorzichtig de all-time high van ongeveer 950 punten van medio juli. Daarmee is de Amsterdamse beursindex behoorlijk hersteld van de crash die we op 5 augustus zagen.

Stilte voor de storm?

Nu zien we de AEX wat stagneren. Het kan zomaar zijn dat we hiermee te maken hebben met een zogenaamde stilte voor de storm.

Op 5 augustus viel de koers omlaag, omdat beleggers plotseling vreesden voor een mondiale financiële crisis. Een banenrapport uit de Verenigde Staten viel behoorlijk tegen en de angst voor een recessie schoot plotseling omhoog.

Dat is natuurlijk slecht nieuws voor de financiële markten, want een recessie gaat gepaard met een relatief hoge werkloosheid en veel onzekerheid. Dat is niet het ideale klimaat voor aandelen. Inmiddels is de rust wedergekeerd en lijkt de Amerikaanse economie toch wat stabieler dan aanvankelijk werd gedacht.

AEX, Nasdaq en S&P 500 vanaf eind juli. Bron: Tradingview

Om die reden zagen we de AEX, maar ook de andere grote beursindices herstellen. Nu is de vraag natuurlijk: wat kunnen we de komende maanden dan verwachten van de beurs?

Krijgt de bullmarkt een vervolg?

Investeerders willen natuurlijk weten of de bullmarkt een vervolg krijgt. Vanaf het begin van het jaar gemeten zijn de AEX, S&P 500 en de Nasdaq 100 enorm sterk. Het lijkt er alleen op alsof we de grote piek van 2024 al gezien hebben.

Na de crash van 5 augustus is de markt enigszins hersteld. Daarbij komen er renteverlagingen aan van alle grote centrale banken en lijkt de wereldeconomie nog altijd solide. Of in ieder geval sterk genoeg om een recessie te voorkomen.

Dat zou in theorie weleens voldoende kunnen zijn voor een tweede deel van de bullmarkt, maar alles hangt af van de macro-economische data van de komende weken. Valt het Amerikaanse banenrapport van volgende week vrijdag tegen? Dan kunnen we zomaar een herhaling van de crash van 5 augustus zien.

Wat dat betreft komt er een hele spannende week aan voor de AEX en de rest van de financiële markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13