Bitcoin stijgt
Bitcoin

Hoe AI en ETFs een 10 jaar durende Bitcoin explosie zullen veroorzaken

MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor is na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs extreem bullish over Bitcoin. Hij denkt namelijk dat de ETFs een 10 jaar durende “goudkoorts” voor Bitcoin hebben veroorzaakt.

Saylor deed deze uitspraken tijdens de Bitcoin Atlantis conferentie van 1 maart.

10 jaar goudkoorts voor Bitcoin

Bitcoin zit volgens Saylor in een periode van “hoge groei door institutionele adoptie.”

“Ik denk dat we in het goudkoorts-tijdperk van Bitcoin zitten, dat begin in januari 2024 en zal duren tot ongeveer november 2034”, zo ging Saylor verder.

In het jaar 2035 zullen 99 procent van alle Bitcoin in omloop zijn en begint de “groeifase.” Vandaag de dag zijn ongeveer 93,5 procent van alle 21 miljoen Bitcoin in omloop gebracht.

De institutionele fase is volgens Saylor ook pas net begonnen. Hij denkt namelijk dat slechts 10 tot 20 procent van de geïnteresseerden op dit moment toegang hebben tot de Spot Bitcoin ETFs.

Dit getal ziet hij tot 100 procent stijgen zodra banken en institutionele wirehouses ook de handel in Bitcoin gaan aanbieden. “Als mensen kunnen kopen via hun banken of institutionele wirehouse, hun prime brokers, dan zullen ze beslissingen van 50 miljoen dollar maken in één uur”, aldus Saylor.

AI drijft de Bitcoin koers

Verder ziet Michael Saylor voor Bitcoin ook een cruciale rol in de AI-revolutie. “Als je daadwerkelijk dingen van een watermerk, tijdstempel of cryptografische handtekening wil voorzien, dan heb je Bitcoin nodig als een systeem van waarheid.”

“Om die reden verwacht ik dat AI de vraag naar Bitcoin ook zal vergroten”, zo voegt Saylor toe. Dat moet uiteindelijk ook de Bitcoin koers ten goede komen natuurlijk.

Een andere positieve ontwikkeling aan AI is volgens Saylor dat hiermee de aandacht verschuift van de klimaatimpact van Bitcoin naar die van kunstmatige intelligentie.

“Zij gaan alle energie-discussies van Bitcoin erven”, aldus Saylor. Dat moeten we uiteindelijk nog maar zien, maar het moet ook gezegd worden dat de discussie rondom het energieverbruik van Bitcoin überhaupt van steeds meer nuance voorzien is.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt hard, maar er is hoop
Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging