Ripple

Alex Krüger: XRP prijs kan in februari dalen tot $0 dollar

Ripple’s XRP token heeft het afgelopen jaar zeer slecht gepresteerd. Nu laat analist Krüger een grafiek zien dat de munt nog verder gaat dalen, misschien zelfs tot $0 dollar.


XRP kan dalen tot $0 dollar

XRP is één van de cryptotokens die zeer tegenvalt in 2019. Ook de afgelopen maand is de koers flink onderuit gegaan. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,225 dollar. Wat natuurlijk ver verwijderd is van haar hoogtepunt van $4 dollar dat bereikt werd eind 2017.

Kruger laat in zijn Twitter bericht een lineaire regressiemodel zien. Het is natuurlijk niet te zeggen of XRP dit model aan gaat houden, maar de cryptomunt lijkt zijn kracht dit jaar verloren dus een verdere koersdaling is zeker niet uit te sluiten.

Ripple is niet onbekend met bodemprijzen. De XRP prijs stond jarenlang zeer laag totdat de munt eind 2017 begon aan een enorme rally. Echter, na deze enorme prijsstijging is de koers compleet teruggezakt. Ondanks samenwerkingen met grote banken heeft XRP het zwaar dit jaar.

Zelfs de toevoeging op Coinbase heeft de XRP koers niet echt doen stijgen. Tot slot heeft Ripple nog 1 zeer groot probleem. Een deel van community is boos op het bedrijf. Dat komt omdat ze vinden dat Ripple te veel XRP tokens op de markt dumpt.


Ripple kijkt naar de lange termijn

De Ripple grafiek ziet er dus niet erg goed uit. Dit gezien het feit dat de op 2 na grootste cryptomunt recent is gedaald naar het laagste punt in twee jaar tijd. Krüger vertelt dan ook dat de afgesloten samenwerkingen en andere ontwikkelingen vrij nutteloos waren.

Krüger is niet de enige analist die een slechte toekomst voorspelt voor Ripple’s XRP. Eerder voorspelde handelaar Peter Brandt dat de XRP koers zou kunnen dalen tot $0,02 dollar.

Dat gezegd hebbende, Ripple CEO Brad Garlinghouse beweerde dat zijn bedrijf op de lange termijn bezig was. Hij let niet eens op de dagelijkse prijsbewegingen van de XRP token.