Bitcoin,, Trending

Amerikaan krijgt $7 miljoen rekening vanwege Bitcoin-fraude

De Amerikaanse ‘Commodity Futures Trading Commission’ (ofwel CFTC afgekort), heeft een Amerikaanse inwoner beschuldigd van Bitcoin-fraude. Volgens de CFTC heeft de inwoner fraude met Bitcoin gepleegd, ter waarde van circa $7 miljoen.


Valse verklaringen

De inwoner is beschuldigd van het bewust of roekeloos afleggen van valse verklaringen aan klanten. Hierdoor wist de man de vermeende Bitcoins ter waarde van meer dan $7 miljoen binnen te halen.

De inwoner was naar verluidt een tussenpersoon, die Bitcoins tussen twee personen zou versturen. Dat deed de beschuldigde echter niet, terwijl dat wel beloofd was, aldus de aanklacht.

Vervolgens loog de beschuldigde over de locatie, de redenen waarom de transactie niet kon worden uitgevoerd en de status van de fondsen van de slachtoffers. Het hele zaakje bleek een oplichting te zijn.


Indiening van de rechtszaak

De zaak is inmiddels ingediend bij de rechtbank. Het agentschap wil restitutie, een boete, permanente handels- en registratieverboden en een permanent bevel tegen alle verdere schendingen van de Commodity Exchange Act.


Verantwoorde ontwikkeling

Volgens de directeur handhaving van de CFTC streven zij naar een verantwoorde ontwikkeling van de cryptocurrency-industrie. Het wegnemen van wangedrag, zoals aangegeven in de aanklacht, helpt hierbij, aldus de directeur handhaving.

De CFTC zal zich in de toekomst blijven inspannen om fraudeurs verantwoordelijk te houden en waar nodig strafrechtelijk te berechten. Hiermee wil het bedrijf de ontwikkeling niet verstoren.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?