Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Amerikaanse inflatiedata kan volatiliteit terugbrengen voor Bitcoin

Bitcoin is erin geslaagd om de hoogste weeksluiting in tien maanden tijd te realiseren, maar voor nu zijn alle ogen gericht op woensdag. Op woensdag 12 april krijgen we namelijk weer verse inflatiedata vanuit de Verenigde Staten. Voeg daar de Shapella-upgrade van Ethereum aan toe en je hebt een fantastisch recept voor een volatiele cryptoweek.

Consumentenprijsindex

Het jaar 2022 stond vrijwel volledig in het teken van inflatie en de renteverhogingen van centrale banken om die ellende onder controle te krijgen. Op 12 april is het weer tijd voor de Amerikaanse consumentenprijsindex en andere belangrijke inflatiemeters. Wat dat betreft is de kans aanwezig dat we weer een volatiel weekje voor de boeg hebben.

Verder staan voor diezelfde woensdag de zogenaamde Federal Open Market Committee Minutes (Fed minutes) op het programma. Dat zijn als het ware de notulen van de afgelopen rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Daar staat doorgaans nog weleens informatie in die de markten behoorlijk in beweging kan brengen. Met name de Amerikaanse CPI lijkt een belangrijke te worden voor komende week.

Zowel voor de markt als voor de Federal Reserve wordt dit een belangrijke week. De hoop is dat de inflatie wat zakt richting de doelstelling van 2,0 procent, zodat er in mei wellicht geen nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve nodig is.

Gaat de dollar onderuit?

Als je het aan de macro-econoom en aandelenanalist James Choi vraagt, dan is er een significante kans dat de Amerikaanse dollar deze week onderuitgaat. Volgens de analist kan de dollar weleens een lastige periode van drie maanden voor de boeg hebben.

Mocht hij daar gelijk in krijgen, dan zal dat een goede ontwikkeling zijn voor Bitcoin, omdat die vaak in de tegengestelde richting van de dollar beweegt. Als de dollar zwakte toont, dan is dat vaak koren op de molen voor Bitcoin.

“Mensen lijken geen idee te hebben hoe de Amerikaanse dollar onderuit zal gaan de komende 3 maanden”, zo schreef James Choi bij een grafiek van de wereldreservemunt. De analist verwacht dat de ellende deze week begint na het CPI-rapport uit de Verenigde Staten.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard