Amerika, bitcoin
Bitcoin

Amerikaanse overheid investeert $164 miljoen in Spot Bitcoin ETFs?

De State of Wisconsin Investment Board (SWIB) investeerde de afgelopen maanden miljoenen dollars in de Bitcoin ETFs van BlackRock en Grayscale. Het gaat hiermee niet direct om de Amerikaanse overheid als in de schatkist van de Verenigde Staten, maar om een partij die de trustfondsen van de staat Wisconsin beheert.

SWIB investeerde 100 miljoen dollar in de Blackrock Bitcoin ETF en 64 miljoen dollar in de Grayscale Bitcoin Trust.

Pensioenfondsen Wisconsin investeren in Bitcoin

Op basis van het bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingeleverde document lijkt het erop alsof twee pensioenfondsen investeerde in Bitcoin.

Overigens zijn de genoemde bedragen relatief kleine investeringen voor SWIB. In totaal beheert het namelijk voor meer dan 156 miljard dollar aan assets, waarvan grofweg 48 procent in de publieke effectenmarkten zit.

Andere investeringen deed het onder andere in Coinbase, MicroStrategy en Cleanspark (een Bitcoin miner). MicroStrategy is natuurlijk het bedrijf dat inmiddels meer dan 1 procent van alle 21 miljoen Bitcoin bezit.

Bullish voor Bitcoin

Als we de woorden van Eric Balchunas van Bloomberg mogen geloven, dan is het niet gewoon voor een ETF om in het eerste jaar dit soort spelers binnen te halen.

“Normaal gesproken trek je dit soort grote vissen niet binnen in het eerste jaar (totdat de ETF meer liquiditeit aantrekt) maar zoals we eerder zagen zijn dit geen normale lanceringen”, aldus Bloomberg-analist Erich Balchunas.

“Dit is een goed teken. Verwacht meer, omdat institutionele spelers meestal in kuddes bewegen”, zo schreef Balchunas verder.

Dit document bij de SEC volgt op eerdere documenten van grote banken als Wells Fargo en JPMorgan Chase, die overigens voor relatief kleine bedragen in de Bitcoin ETF investeerden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017