Amerika, verenigde staten
Bitcoin

‘Amerikaanse overheid verkoopt in beslag genomen Bitcoins’

Advocaat Scott Johnsson beweert dat de Amerikaanse Marshals Service (USMS) mogelijk bezig is met de verkoop van grote hoeveelheden Bitcoin (BTC). Deze Bitcoins zijn in het verleden in beslag genomen van de beruchte darkweb marktplaats Silk Road.

Johnsson baseert zijn claim op een overeenkomst die in juni werd ondertekend tussen de USMS en Coinbase. Volgens hem is dit een duidelijke aanwijzing dat de overheid deze Bitcoins al heeft verkocht of op het punt staat dit te doen.

De rol van de USMS in het beheren van inbeslaggenomen crypto-activa

De United States Marshals Service (USMS) is een federale wetshandhavingsorganisatie in de Verenigde Staten en valt onder het ministerie van Justitie. De dienst beheert in beslag genomen goederen, zoals eigendommen, voertuigen en geld, maar is ook verantwoordelijk voor inbeslaggenomen crypto-activa zoals Bitcoin.

Advocaat Scott Johnsson deelde zijn bevindingen hierover via een post op het platform X. Hij legt uit dat de USMS volgens een recente overeenkomst Bitcoin naar een speciaal bewaaradres bij Coinbase stuurt.

“Gezien het feit dat de overeenkomst vereist dat de USMS-assets volledig gescheiden blijven, kun je er zeker van zijn dat wanneer er uiteindelijk een overdracht wordt gedaan naar Coinbase Prime (of een ander gecombineerd exchange-adres), de USMS deze assets al heeft verkocht of op het punt staat ze te verkopen,” aldus Johnsson.

Politieke agenda?

Als deze assets nog niet verkocht zijn, kan dit betekenen dat er mogelijk grote hoeveelheden Bitcoin op de markt komen. Dit zou aanzienlijke gevolgen voor de koers kunnen hebben, zoals we recent zagen bij de Bitcoin-verkopen van de Duitse overheid. Een formele bevestiging van deze transacties wordt verwacht in het rapport van het Asset Forfeiture Program van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat in januari 2025 openbaar zal worden gemaakt.

Ook on-chain data van Arkham Intelligence ondersteunt Johnssons claim. De data toont aan dat de Amerikaanse overheid onlangs bijna 600 miljoen dollar aan Bitcoin heeft verstuurd naar Coinbase. Deze transactie vond plaats op 15 augustus.

De timing van deze transacties is opvallend. Recentelijk claimde Donald Trump tijdens de jaarlijkse Bitcoin-conferentie dat hij als president nooit Bitcoin in handen van de Amerikaanse overheid zou verkopen. Johnsson suggereert dat de Biden-Harris-administratie deze verkopen mogelijk uitvoert om een bepaalde politieke agenda te dienen.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom