Stablecoin

Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren

De Amerikaanse staat Wyoming wil een eigen aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin lanceren. Wyoming is een staat die over het algemeen bekendstaat als tech-vriendelijk. Veel bedrijven in de techwereld zoeken Wyoming ook bewust op als vestigingsplaats.

Eigen stablecoin voor Wyoming

Nu is het plan om in het eerste kwartaal van 2025 al een eigen stablecoin op de markt te brengen. Die stablecoin moet extra omzet binnenhalen voor de staat. Het doel van het project is om bedrijven en individuen de mogelijkheid te geven om sneller en goedkoper transacties te doen.

Tegelijkertijd moet het project de staat dus ook geld opleveren. Mark Gordon, gouverneur van de staat Wyoming, geeft aan dat hij zal pushen voor de adoptie van een “transparante” stablecoin, gedekt door kortlopende Amerikaanse staatsobligaties.

“Eén van de belangrijkste dingen voor mij is om een deel van onze schulden weer terug naar Amerika te brengen. Als ze worden gekocht door Amerikaanse entiteiten, dan helpt dat ook om die markt een beetje te stabiliseren.

Wat duidelijk is voor mij, is dat digitale assets een toekomst hebben. Amerika moet daar ook iets mee doen. Washington lijkt nog een beetje huiverig en dat is waarom Wyoming, als een ondernemende en vlotte staat, het verschil kan maken”, aldus Mark Gordon namens de staat Wyoming.

Wyoming Stable Token Commission

De Wyoming Stable Token Commission beoordeelt nu potentiële partners die kunnen helpen om het project te lanceren. Waaronder beursplatformen en wallet-providers. Het plan is om de token ook op een beursplatform te lanceren, waardoor de munt ook beschikbaar is voor particulieren.

Flavia Naves, een commissaris in de commissie voor de stablecoin van Wyoming, zegt dat het doel van het project is om de token ook bruikbaar te maken voor dagelijkse betalingen.

“Als je Cowboy Coffee in Jackson binnenloopt, dan wil je daar je latte kopen. Er gaat dan een wallet met Solana zijn die je kunt gebruiken om jouw koffie met de Wyoming token te kopen”, zo vertelt Naves over de ideeën voor het project.

Ook zegt Naves dat de staat een “buffer” zal aanhouden in de reserves om ervoor te zorgen dat de stablecoin zijn koppeling met de Amerikaanse dollar kan behouden. Ook in het geval van een crisis of andere ellende.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Stablecoin nieuws

PayPal’s PYUSD-stablecoin bereikt een marktkapitalisatie van $1 miljard
Tether annuleert plannen om eigen blockchain te lanceren
Expert waarschuwt: ‘Tether dreigt cryptocrash te veroorzaken, XRP is een veilig alternatief’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt