Amerika, USA, vS
Bitcoin

Amerikaanse verkiezingen kunnen leiden tot grote Bitcoin koersschommelingen

De recente koersontwikkeling van Bitcoin vertoont patronen die eerder zijn waargenomen tijdens Amerikaanse verkiezingsjaren. Dit jaar lijkt Bitcoin opnieuw dezelfde cyclus te volgen als in 2012, 2016 en 2020.

Volgens de bekende crypto-analist Matthew Hyland vertoont de huidige koers opvallende overeenkomsten met die eerdere verkiezingsjaren, wat kan wijzen op mogelijke grote koersschommelingen in de nabije toekomst.

Hevige schommelingen verwacht

Matthew Hyland merkt in een analysevideo op dat Bitcoin in 2012, net voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, ook een aanzienlijke crash doormaakte.

“In augustus 2012 hadden we een enorme crash, waarna de koers zich langzaam herstelde richting de verkiezingen, om daarna flink te stijgen na de verkiezingen. Dit soort koersverloop verwacht ik nu ook. Dan zullen we waarschijnlijk in oktober of november weer echt omhoog kunnen.”

Hyland benadrukt dat het nog even kan duren voordat de koers uit het huidige bereik naar boven uitbreekt. Op basis van eerdere cycli is het echter slechts een kwestie van tijd. De Amerikaanse presidentsverkiezingen, gepland voor 5 november, kunnen volgens Hyland een belangrijke katalysator zijn voor een mogelijke koersstijging van Bitcoin.

Mogelijke korte termijn daling voor Bitcoin

Hyland is optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van Bitcoin, een sentiment dat door veel experts wordt gedeeld. Echter, voor de korte termijn heerst er meer pessimisme. Sommige cryptohandelaren, zoals Rager, verwachten dat de prijs van Bitcoin tegen eind september zelfs nog verder kan dalen dan de huidige waarde.

Andere experts, zoals de Nederlandse Michael van de Poppe, sluiten een daling naar het $40.000-bereik niet uit. Van de Poppe benadrukt dat het cruciaal is dat het niveau van $56.000 als steunniveau behouden blijft. Als dit niet lukt, kijkt hij naar $48.000 als volgend doel.

Deze visie wordt gedeeld door Markus Thielen van 10x Research, die beleggers adviseert om voorzichtig te zijn en mogelijk te wachten op een diepere dip richting de lage $40.000 voordat ze weer instappen. Thielen suggereert dat dit het beste moment zou kunnen zijn om te profiteren van de volgende bullmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse Bitcoin ETF’s trekken $400 miljoen aan: Beste week sinds augustus
President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom