Ethereum ether
Ethereum

Analist: $1,3 biljoen aan RWA Tokens in 2030

Real World Asset Tokens (RWAs) zijn op dit moment een gigantische hype binnen de cryptowereld. Dit zijn tokens die als het ware assets uit de “echte wereld” vertegenwoordigen. Hierbij moet je denken aan tokens die Amerikaanse staatsobligaties of bijvoorbeeld vastgoed vertegenwoordigen.

Maar hoe groot kan deze markt worden?

Markt van $1,3 biljoen in 2030?

Jamie Coutts van Real Vision heeft in ieder geval wel vertrouwen in de markt voor Real World Assets. Hij ziet de market cap van deze tokens richting het jaar 2030 stijgen naar 1,3 biljoen dollar.

Daarmee zou de market cap voor RWAs groter zijn dan de huidige market cap van Bitcoin.

Deze voorspelling van Coutts staat in schril contrast met de verwachtingen van Standard Chartered Bank en Synpulse. Zij zetten namelijk in op een markt van 30,1 biljoen dollar voor het jaar 2034.

Hoewel Coutts denkt dat de voorspelling van Wall Street “veel te optimistisch” is, zou zelfs zijn meer conservatieve voorspelling een goede ontwikkeling zijn voor het Web3-ecosysteem.

Hij gelooft dat een RWA-industrie van 1,3 biljoen dollar ook als een vliegwiel zou fungeren voor andere delen van het crypto-ecosysteem.

Wat betekent dit voor Ethereum?

De toegevoegde waarde op Ethereum, op dit moment het primaire platform voor RWAs, is moeilijk te berekenen. Dat is het geval, omdater momenteel veel layer-2 netwerken zijn die waarde afpakken van het hoofdnetwerk van Ethereum.

“L2s kunnen 95-99% van de omzet pakken, terwijl de rest naar Ethereum gaat in de vorm van settlement kosten. Layer-2s zullen hun cashflows niet zomaar opgeven”, aldus Jamie Coutts.

Wat dat betreft moeten we nog maar zien welke blockchain uiteindelijk het meeste gaat profiteren van deze potentiële revolutie. Let op: potentiële revolutie, want het is natuurlijk geen uitgemaakte zaak dat deze industrie gaat exploderen.

Voor nu is het vooral de vraag wat de toegevoegde waarde van getokeniseerde financiële assets is. In het geval van obligaties zou je kunnen zeggen dat ze 24 uur per dag verhandelbaar zijn. Verder moeten de voordelen nog blijken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’