crypto analist
Altcoin, Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins

Bitcoin domineert op dit moment de markt, maar volgens de Nederlandse analist Michaël van de Poppe komt daar snel verandering in. Op de zogenoemde Bitcoin Dominance grafiek ziet Van de Poppe dat altcoins binnenkort weleens kunnen beginnen met stijgen.

Dominantie van Bitcoin zit op een piek

“Voor mij is de dominantie van Bitcoin gepiekt en is er een significante kans dat we terug-roteren naar altcoins de komende periode. Het is op dit moment een stil vacuüm waar we doorheen moeten breken met potentieel momentum rondom de Ethereum ETF in mei”, aldus Van de Poppe.

Volgens Van de Poppe is de dominantie van 57,30 procent die Bitcoin recent bereikte de top voor de grootste munt van de markt. Financiële grootheden als BlackRock en Grayscale wachten daarnaast nog op de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor hun Ethereum ETFs.

De meeste experts zijn echter allesbehalve overtuigd van de goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs in mei van dit jaar. Volgens hen is het veel te stil rondom de Ethereum ETFs, terwijl we voor de goedkeuring van de Bitcoin ETFs veel hoorden over de gesprekken tussen potentiële uitgevers en de SEC.

Negatief sentiment rondom altcoins

Wat altcoins betreft is het volgens Van de Poppe logisch dat het sentiment momenteel negatief is. “De staat van de markten is super negatief wat altcoins betreft. Dat is volkomen begrijpelijk. Altcoins zijn door hun langste bearmarkt tot nu toe gegaan en als gevolg daarvan is het retail-publiek niet meer aanwezig”, aldus Van de Poppe.

Hij denkt dat hier de komende weken tot maanden verandering in komt. Verder suggereert Van de Poppe dat de consolidatie van Bitcoin het voor altcoins makkelijker maakt om aan stijgingen te beginnen.

Op welke altcoins we moeten letten zegt hij niet. Dat lijkt Van de Poppe juist te vragen aan zijn publiek. Wellicht dat hij ook wat inspiratie nodig heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?