Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk

Als we de populaire econoom Henrik Zeberg mogen geloven, dan ziet Bitcoin er momenteel bullish uit. Zodanig zelfs, dat hij durft te spreken van een Bitcoin koers van 111.000 dollar. Die koers baseert hij op één cruciale indicator, die het volgens hem mogelijk maakt voor Bitcoin om in augustus voorbij de grens van 100.000 dollar te schieten.

Parabolische fase aanstaande voor Bitcoin

In een nieuwe video-update op Trade Gate Hub deelt Henrik Zeberg dat Bitcoin meestal aan een “parabolische fase” begint als de maandelijkse Relative Strength Index (RSI) boven de 70 komt.

“Ik heb momenteel Bitcoin koersen van 110.000 tot 115.000 staan. Dat is onderdeel van een groter patroon. Dit is volgens mij het begin van een nieuwe bullrun, maar er is wel een lange pauze nodig na het bereiken van de voorlopige toppen”, aldus Zeberg.

De echte steile stijgingen van een normale Bitcoin bullrun hebben we volgens Zeberg nog niet gezien. Meestal beginnen die pas als de RSI boven de 70 uitkomt, zo claimt de analist.

“April kan nog altijd een heel bullish maand worden”, zo is Zeberg van mening.

Zelfs Bitcoin koers van $250.000 mogelijk

Het hoeft volgens Zeberg allemaal niet op te houden bij een Bitcoin koers van 110.000 dollar. In een gek scenario ziet hij de koers van de digitale munt ook zomaar doorstoten naar het niveau van 250.000 dollar.

De RSI op de maandgrafiek is wat dat betreft een cruciale indicator volgens de analist.

“In een hele gekke wereld kan ik ons een koers van 250.000 dollar zien bereiken, maar de koersen van 110.000 tot 115.000 dollar zijn mijn targets”, zo beweert de econoom.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 66.500 dollar en staat er voor de afgelopen zeven dagen een stijging van 5,63 procent op de borden.

Daarmee overklast Bitcoin de nummer twee Ethereum, dat slechts 3,75 procent wist te stijgen de afgelopen week.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten