Bitcoin Nieuws

Analist: Bitcoin koers van 180 duizend dollar in aantocht

Als het aan de pseudonieme Twitter-handelaar Filbfilb ligt, dan gaat de Bitcoin koers op termijn richting de 180.000 dollar. Dit vertelde de analist op niet mis te verstane wijze aan zijn ruim 85.000 volgers op het social mediaplatform van Elon Musk. De reden voor zijn gewaagde koersvoorspelling is de volgende Bitcoin halving, die voor maart 2024 op de planning staat.

Wat is de Bitcoin halving?

De Bitcoin halving is het fenomeen waarbij de blokbeloning voor miners voor het produceren van een nieuw blok halveert. Op het moment van schrijven ligt de blokbeloning op 6,25 Bitcoin per blok en in maart 2024 halveert dat naar 3,125 Bitcoin. Normaal gesproken brengt dat behoorlijke koersschommelingen met zich mee.

Dat heeft er vooral mee te maken dat er iedere tien minuten ineens een stuk minder Bitcoin op de markt komen. “De Bitcoin halving staat voor maart 2024 op de planning. Als we op de geschiedenis kunnen vertrouwen, dan heb je nog maximaal 18 maanden om je zaken op orde te krijgen, voordat we gekke dingen boven de all-time high gaan doen”, aldus Filbfilb.

Volgens Filbfilb hoeven handelaren maar naar één grafiek te kijken om te begrijpen wat het potentieel is voor de koers na de Bitcoin halving. “Als we maar naar één grafiek kijken, dan is de Bitcoin bullmarkt vergelijking de beste”, aldus Filbfilb.

Prijs is functie van vraag en aanbod

In zijn analyse grijpt Filbfilb ook terug naar de economische les die iedereen kent. “Prijs is een functie van vraag en aanbod. Dat is waarom we een rally zien in iedere periode na een halving (linkerzijde van de grafiek). Verder schrijft Filbfilb over de fundamentele verbeteringen in de industrie die volgens hem de volgende bull run zullen ondersteunen.

Bull markt bitcoin

Hierbij moet je onder andere denken aan de institutionalisering van Bitcoin door giganten uit de traditionele financiële wereld als Fidelity en BlackRock. Daarnaast ziet hij ontwikkelingen op regelgevend gebied binnen de Verenigde Staten en Europa die eindelijk duidelijkheid kunnen scheppen voor de industrie. Natuurlijk blijft ook de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador en de Centraal Afrikaanse Republiek niet onbesproken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin versus de bankencrisis

Bitcoin versus de bankencrisis

Het is je vast niet ontgaan dat er een kleine bankencrisis gaande is in de Verenigde Staten en dat Bitcoin daar enorm van profiteert.

Bitcoin kruipt weer richting de 28.000 dollar
Jurrien Timmer: ‘Gaan centrale banken weer geld printen? Waarschijnlijk niet’
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog