Bitcoin up
Bitcoin

Crypto analist: Bullmarkt Bitcoin is nog niet voorbij

Hoewel Bitcoin er nog niet in geslaagd is om de all-time high van maart 2024 te evenaren, zijn er verschillende analisten die claimen dat de bullmarkt nog altijd intact is. Onder hen bevindt zich CryptoQuant-onderzoeker Axel Adler, die naar twee indicatoren kijkt om tot die conclusie te komen.

“We kunnen zien dat de huidige bull-cyclus zich gestaat ontwikkelt, zonder significante bijzonderheden op scherpe sprongen”, aldus Adler over de bullmarkt van Bitcoin.

Bitcoin’s Bubble versus Crush Market Structure score wijst niet op een bubbel

Adler begint zijn analyse met een metriek die de Bubble versus Crush Market Structure heet. Deze is naar een score van 1,02 gevallen en Adler ziet dat als de “baseline”, wat suggereert dat Bitcoin op dit moment niet in een bubbel zit.

Bubbels vormen in de markt als de marktwaarde van Bitcoin sneller groeit dan de gerealiseerde marktwaarde. Op de all-time high van Bitcoin lag deze indicator bijvoorbeeld op een score van 1,5 punten.

Wat dat betreft hoeven we ons blijkbaar nog geen zorgen te maken over het einde van de bullmarkt. Aan de andere kant zagen we in 2021 ook maar één bubbel en die hebben we nu ook al gezien in 2024.

Opvallend is verder dat de Bitcoin koers van 64.000 dollar in mei 2021 wordt aangemerkt als een bubbel, terwijl de vorige all-time high van 69.000 dollar van november 2021 niet als zodanig wordt opgepikt door deze indicator.

Bullmarkt Bitcoin nog steeds in actieve fase

Op basis van de MVRV Z-Score komt Adler ook tot de conclusie dat de bullmarkt nog niet voorbij is.

“In deze grafiek kunnen we zien dat de huidige bull-cyclus zich redelijk gestaat ontwikkelt, zonder significante bijzonderheden of scherpe sprongen. De 30-daagse MA MVRV Z-Score ligt op 1,8, wat wijst op minimale overwaardering van Bitcoin ten opzichte van het jaarlijkse gemiddelde van 1,6.”, aldus Adler.

In vorige cycli kwam deze score boven de 5 punten uit, wat meestal gevolgd werd door een koerspiek. “Dit bevestigt dat de huidige bull-cyclus nog in een actieve fase zit en zolang deze metriek geen extreme niveaus bereikt […] is de markt bullish”, zo sluit hij zijn verhaal op dit punt af.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13