Bitcoin prijs
Bitcoin

Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling

Een analist die erin slaagde om de Bitcoin crash van mei 2021 te voorspellen, deelt nu zijn mening over de huidige marktcyclus van Bitcoin. Hiervoor gebruikt hij zijn eigen Logarithmic Growth Curve (LGC) model. Het gaat om de populaire analist Dave the Wave, die er al jaren in slaagt om het koersverloop van Bitcoin redelijk accuraat in beeld te brengen.

Wat kunnen we in deze cyclus verwachten van de Bitcoin koers?

De Bitcoin koers volgens het LGC-model van Dave the Wave

Het LGC-model voorspelt de toppen en bodems voor de cyclus van Bitcoin, terwijl het op hetzelfde moment probeert om de volatiliteit op de korte termijn te filteren.

Volgens Dave the Wave zou het logisch zijn als Bitcoin binnen de LGC koersrange blijft handelen op de lange termijn. Waarom? Omdat zijn model tot op heden nog niet gebroken is en het koersverloop van Bitcoin vrij accuraat heeft weten te voorspelen.

“Speculanten in deze industrie kunnen grofweg onderverdeeld worden in mensen die geloven in dalende rendementen en mensen die dat niet doen. De eerste groep, die dus vertrouwen op het feit dat de rendementen in de loop van de tijd afnemen, zouden grofweg akkoord zijn met het koersverloop dat het LGC-model schetst”, aldus Dave the Wave.

Op basis van het model van de analist lijkt het erop dat we tijdens de komende cyclus in ieder geval de grens van 100.000 dollar zullen doorbreken met de Bitcoin koers.

Een optimistische blik op de Bitcoin koers

Naast mensen die geloven in afnemende rendementen voor Bitcoin, zijn er volgens Dave the Wave dus ook mensen die daar niet in geloven.

Zij hebben dus hyper-optimistische gedachten over de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers. Op basis daarvan zou het volgens Dave the Wave dus mogelijk zijn dat de Bitcoin koers de komende jaren al richting de 1 miljoen dollar gaat.

Het nadeel van die visie is dat de bearmarkten ook gruwelijk blijven. Dat wil zeggen dat we tijdens bearmarkten enorme klappers omlaag maken. In principe betekent dit dus een scenario waarin de volatiliteit extreem zal blijven.

Meer waarschijnlijk is dat de volatiliteit naar boven en naar beneden afneemt, naarmate de hoeveelheid geld in de markt stijgt. Hoe meer liquide Bitcoin is, hoe minder waarschijnlijk het is dat we nog een bearmarkt zien waarin de koers met 80 procent daalt.

In welk kamp zit jij? Kamp extreem of kamp nuchter?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging