Bitcoin Nieuws

Analist: Extreem Bullish patroon kan Bitcoin naar nieuwe hoogtes brengen

De kunst van de technische analyse is een manier om de koersen van financiële assets te voorspellen. Het belangrijkste daarbij is om niet te vergeten dat het geen exacte wetenschap is, maar dat het een spelletje van kansen is. Nu is er in potentie sprake van een extreem bullish formatie op de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar Stockmoney Lizards eigenlijk niet meer op kan wachten.

Ongeduldige influencer

Stockmoney Lizards is een influencer uit Duitsland met ruim 50.000 volgers op Twitter die al even furore maakt met zijn analyses. In dit geval gaat het om een iets meer lange termijn grafiek van Bitcoin. Het gaat om een kruising van het 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EVG) en het 200-daagse EVG. De twee voorgaande keren schoot Bitcoin bij een dergelijke kruising met 670 procent en 82 procent omhoog.

Als het Bitcoin nu weer lukt om met 670 procent te stijgen, dan zou dat meer dan een all-time high betekenen voor de digitale munt. Wat dat betreft zou dat fantastisch zijn, maar we moeten natuurlijk nog maar afwachten of het daadwerkelijk zal gebeuren.

Bullmarkt is begonnen?

Als het aan dezelfde analist ligt, dan is er al sprake van een bullmarkt. In een bericht van 29 januari zegt Stockmoney Lizards dat bullmarkten “lastig zijn voor mensen die zich niet aanpassen,” waarmee hij duidelijk zegt dat er sprake is van een bullmarkt. Bij die woorden voegt hij een grafiek van de afgelopen maand, waarin te zien is dat Bitcoin steeds een sprongetje omhoog maakt.

Wat ons betreft moeten er nog wat barrières overwonnen worden om daadwerkelijk van een bullmarkt te spreken, maar het begin is er. Een begin is echter niet genoeg en we hebben in het verleden vaker dit soort patronen gezien, ook in andere financiële markten. Het kan heel verraderlijk zijn om te vroeg het idee te hebben dat er sprake is van een definitieve trendverandering.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden