crash
Bitcoin

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin

De pseudonieme analist Rager is op dit moment nog niet bullish over Bitcoin. Volgens de analist moet Bitcoin eerst een duidelijke bodem vormen, voordat we weer omhoog kunnen kijken. “Mensen blijven roepen om een ‘eerste higher low’ op de grafiek. Maar dat zeiden ze ook in juni”, aldus een pessimistische Rager.

Het is te vroeg voor een bodem

Op basis van zijn grafiek zegt Rager dat het nog te vroeg is om over een bodem te spreken voor Bitcoin. “Ik zeg niet dat we nog dieper wegzakken, maar het is te vroeg om te roepen dat we de bodem gehad hebben”, aldus de populaire analist.

Na een behoorlijke verkoopgolf tijdens de opening van Wall Street op maandag, leek Bitcoin te stabiliseren op het 21-daagse bewegende gemiddelde.

“Laat ik duidelijk zijn: het verliezen van het 21-daagse gemiddelde is niet goed, maar het sluiten boven het 50-weekse gemiddelde is veel belangrijker”, aldus een waarschuwende Keith Alan van Material Indicators.

De populaire analist Jelle merkt ondertussen op dat het 50-weekse exponentiële bewegende gemiddelde (EMA) blijft functioneren als een steunpunt in de markt. Net zoals de afgelopen 20 maanden van de bullmarkt van Bitcoin.

Als we het patroon van de afgelopen jaren herhalen, dan zou dat volgens Jelle weleens in een all-time high kunnen resulteren in de derde week van oktober.

De angst keert terug in de markt

Dat neemt allemaal niet weg dat Bitcoin de laatste maanden matig presteert en dat zorgt logischerwijs voor angst in de markt. Vroeg in het jaar zagen we een nieuwe all-time high en leek het alsof correcties niet meer bestonden.

Nu is de realiteit anders en zit Bitcoin al maanden in een lastige periode. Dat zorgt ervoor dat het sentiment ook behoorlijk verzuurd is. Zo geeft de Crypto Fear & Greed Index momenteel een score van 33/100 af.

Daarmee is deze met 17 punten gedaald in een periode van slechts twee dagen. Dit weekend kwam de index nog op “neutraal” binnen dankzij de behoorlijke stijging naar 60.000 dollar die we op zaterdag en zondag zagen.

Maar op maandag was daar al weinig meer van over en was Bitcoin weer onder die symbolische grens gedoken. Nu komt de digitale munt binnen op 58.968 dollar en lijkt het flirten met de 59.000 dollar weer begonnen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’