Bitcoin red
Bitcoin

Analist voorspelt koers van 12.000 dollar voor Bitcoin

De meeste analisten proberen vaak de aandacht van de crypto-wereld te trekken met bombastische voorspellingen over de Bitcoin koers. Dan bedoelen we met name positieve voorspellingen, want dat is natuurlijk wat het publiek wil horen. Ditmaal hebben we te maken met een analist die het over een andere boeg gooit.

Het gaat om Nicholas Merten die met zijn kanaal DataDash 511.000 abonnees heeft, legt uit hoe en waarom hij Bitcoin de komende maanden ziet dalen.

Daling naar 12.000 dollar

Nicholas Merten verwacht dat de Bitcoin koers in september op ongeveer 12.000 dollar ligt. “We komen heel dichtbij het keerpunt waarop Bitcoin op de weekgrafiek een mooie shortpositie manifesteert. Onze momentum-indicator wordt bijna bearish”, aldus Merten op YouTube.

Verder ziet de analist dat Bitcoin de correlatie met tech-aandelen ook verliest, maar jammer genoeg op de verkeerde manier. De afgelopen jaren bewoog Bitcoin veelal synchroon met de grote tech-aandelen, maar inmiddels is dat in steeds mindere mate het geval.

De analist constateert in zijn video dat bedrijven als Microsoft en Nvidia het fantastisch doen, terwijl de Bitcoin koers even op de rem trapt. Aan de andere kant hangt het er ook heel erg vanaf naar welk tijdsframe je kijkt.

Als je bijvoorbeeld naar de koersprestaties vanaf het begin van 2023 kijkt, dan doet Bitcoin het helemaal niet zo verkeerd ten opzichte van Microsoft en Nvidia. Sterker nog, dan doet Bitcoin het zelfs beter.

Dat doet er niet toe

Het feit dat Bitcoin vanaf het begin van 2023 als een raket gaat doet er natuurlijk niet toe voor de toekomst. De afgelopen weken presteerde Bitcoin wat minder en lijken de bulls en de bears te zijn begonnen aan een wedstrijdje armpjedrukken. Tot nu toe voelt het alsof de bears daarbij aan de winnende hand zijn.

“Bitcoin heeft de afgelopen maanden wat goede koersbewegingen gemaakt. Maar je moet jezelf afvragen of dat de komende tijd ook zo doorgaat. […] je moet je altijd afvragen of Bitcoin het beste paarde in de race blijft”, zo luidt het advies van Merten.

“Meestal is het zo dat mensen te hoge verwachtingen hebben, hun verkooptargets continu blijven verplaatsen en daardoor uiteindelijk geen winst nemen”, zo sluit Nicholas Merten wijs af. Ben jij zo iemand of lukt het jou altijd om wel een beetje van je winst uit te cashen?

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen