Bitcoin stijgt
Nieuws

Analist voorspelt stijging Bitcoin koers van 365%

Bitcoin kan de komende maanden naar een koers van ruim 100.000 dollar stijgen, zo claimt de pseudonieme analist Credible Crypto. De populaire analist verwacht dat de top van deze cyclus tussen de 55% en 365% van hier zal liggen. Dat is een behoorlijk ruime marge, maar dat betekent in ieder geval dat Bitcoin voorbij de koers van 100.000 dollar stijgt.

Waar gaat de Bitcoin koers naartoe?

“Terwijl de prijsactie zich ontwikkelt, zal ik praten over de signalen waar je op moet letten om een mogelijke top te kunnen identificeren. Nogmaals, het gaat om een grote range. Het kan in principe bijna overal gebeuren.

Naar mijn mening zal de top ergens tussen de 100.000 en 300.000 dollar liggen. Realistisch gezien denk ik aan de koers van 150.000 dollar, maar het is dus een grote range”, aldus Credible Crypto.

Na de top van deze cyclus verwacht de analist een gigantische koersdaling van Bitcoin. Die koersdaling moet ons tot een niveau brengen dat we voor het laatst in oktober 2020 zagen. Dat zou de Bitcoin koers richting de 10.000 dollar per munt brengen.

Dat zijn koersen die bijna onvoorstelbaar zijn als Bitcoin straks echt naar het niveau van 150.000 dollar gaat.

Bitcoin koers van 10.000 dollar?

Credible Crypto baseert zich voor zijn gigantische voorspellingen op de Elliott Wave Theory. Hij denkt dat Bitcoin deze cyclus een top bereikt van een patroon dat in 2014 begon. Hij heeft het dan over een stijging van vijf golven van de Elliott Wave Theory, waarvan we in 2014 de eerste golf zagen en in 2024 dus de vijfde en laatste krijgen.

Vervolgens moet er een ABC-correctie (drie golven) ontstaan, die de Bitcoin koers heel ver omlaag brengt. “Als die top komt, dan zal de correctie die daarop volgt heel erg heftig zijn. Realistisch gezien kunnen we dan onder de 30.000 dollar komen.

Het is ook zeker mogelijk dat we naar 10.000 tot 14.000 dollar dalen. Dat is het niveau waar iedereen in 2022 naar keek, maar wat we nooit hebben aangetikt”, aldus Credible Crypto.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 64.600 dollar en lijkt het heel onwaarschijnlijk dat Bitcoin naar de 10.000 dollar terugvalt. Maar we hebben gekkere dingen gezien in de koersgeschiedenis van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?