cardano, ada
Cardano

Analist voorziet een grote koersdaling van Cardano

Crypto-analist JB, bekend van het YouTube-kanaal Cheeky Crypto, voorspelt een verdere daling van de Cardano (ADA) koers. Voordat er een opwaartse trend zichtbaar wordt, verwacht hij dat de ADA-koers zal dalen tot ongeveer $0,22.

Voor zijn analyse baseert JB zich op de Crypto Market Fear & Greed Index. Deze index meet het algemene sentiment in de cryptomarkt. Lagere waarden duiden op een bearish sentiment (angst), terwijl hogere waarden een bullish sentiment (hebzucht) aangeven. Dit sentiment kan de marktbewegingen en prijzen beïnvloeden. Opvallend is dat de index momenteel een bijna neutrale waarde toont. Dit staat in contrast met de verwachtingen van velen, vooral na het onbevestigde nieuws over de goedkeuring van een Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF).

Fear & Greed Index Cardano
Fear & Greed Index Cardano – CoinMarketCap

ADA whales verkopen tokens

JB heeft ook opgemerkt dat er een daling is in het aantal wallets dat meer dan 1 miljoen ADA bezit. Dit wijst erop dat de zogenaamde ‘whales’ of grote bezitters van ADA, mogelijk een deel van hun voorraad hebben verkocht. Een mogelijke strategie hierachter kan zijn dat deze whales hun ADA verkopen om de marktprijs tijdelijk te drukken. Vervolgens kunnen ze profiteren door ADA terug te kopen tegen een lagere prijs, in anticipatie op toekomstige prijsstijgingen.

Cowen voorspelt ook een daling

Benjamin Cowen, een andere analist, verwacht eveneens een forse daling van de Cardano-koers voor het einde van het jaar. Deze verwachting is in overeenstemming met wereldwijde liquiditeitstrends. Cowen benadrukt dat afnemende balansen bij grote centrale banken over de hele wereld – waaronder die in de VS, Europa en Azië – hun weerslag hebben op de cryptocurrency-markt, vooral op altcoins zoals ADA.

“De verminderde liquiditeit manifesteert zich in de huidige ADA-koers, en een aanhoudende afname in liquiditeit zou tot verdere koersdalingen kunnen leiden,” stelt Cowen. Hij voegt eraan toe dat er zelden aanzienlijke koerswinsten worden waargenomen in het jaar voorafgaand aan de halving”.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%