XRP, RIpple
Ripple

Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP

XRP heeft een turbulent jaar achter de rug. Na een gedeeltelijke overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) leek XRP op het punt te staan om de waardering van $1 te doorbreken. De munt ervoer een hoge mate van volatiliteit en was een van de meest verhandelde cryptocurrencies van het jaar.

Echter, tegen alle verwachtingen in, is de prijs nu teruggevallen naar het oude niveau van ongeveer $0,50. Volgens cryptoanalist ERGAG kan het nog wel vijf jaar duren voordat de digitale munt een nieuwe hoogtepunt bereikt.

Voorspelling op basis van patronen

De analist baseert zijn bewering op historische gegevens en maakt gebruik van een specifieke metriek waarmee ERGAG een terugkerend patroon heeft geïdentificeerd. Uit deze analyse blijkt dat de laatste cyclus drie keer zo lang duurde als de eerste in 2013. Op basis van dit patroon anticipeert de analist op een vergelijkbare toename in duur ten opzichte van de cyclus in 2014, welke 833 dagen aanhield. Door deze duur met het geïdentificeerde patroon te vermenigvuldigen, komt ERGAG uit op een totale cycluslengte van 2632 dagen. Dit zou betekenen dat de volgende piek in juli 2028 zal worden bereikt.

De analist voorziet tevens een naderende financiële crisis, die mogelijk ernstiger zal uitpakken dan de kredietcrisis van 2008. In deze context ziet hij XRP als een ideaal instrument om het financiële landschap te herstructureren. ERGAG erkent echter dat deze transformatie tijd zal vergen.

Wat kunnen we op de korte termijn verwachten?

De euforie achter Ripple zijn gedeeltelijke overwinning in de rechtszaak tegen de SEC is inmiddels afgenomen. Het lijkt er voorlopig in de korte termijn slecht uit te zien voor het project. In een eerder artikel bespraken we een 3-tal bearish on-chain signalen die lijken te hinten op verlaagd vertrouwen en activiteit. Over het algemeen leidt dit tot een verlaagde vraag en als gevolg een lagere koers. 

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13