bitcoin koers
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt Bitcoin bulls voor gevaarlijke situatie

De populaire YouTube-analist Benjamin Cowen waarschuwt Bitcoiners voor een periode waarin zowel bulls als bears veel geld kunnen verliezen. Er komt een Death Cross aan, een patroon uit de technische analyse dat meestal als heel slecht wordt ervaren; maar dat zorgt voor Benjamin Cowen vaak voor slechte beslissingen.

Zodra de Death Cross in de grafiek staat, is het volgens Cowen juist niet het moment om te verkopen.

Wat is een Death Cross?

Een Death Cross klinkt al niet heel vrolijk en dat is het in principe ook niet. We spreken van dit fenomeen als het 50-daagse bewegende gemiddelde onder het 200-daagse bewegende gemiddelde dipt. Binnen de technische analyse wordt dat gezien als een signaal dat er een zware bearmarkt aankomt.

“Wat er normaal gesproken gebeurt op dit soort momenten is dat een asset (in dit geval Bitcoin) zakt voordat de Death Cross er daadwerkelijk is. Mensen verkopen omdat ze denken: ‘Oh er komt een Death Cross aan en dat is slecht.’ Om die reden verkopen ze al voordat het is gebeurd”, aldus Cowen.

Het daadwerkelijke effect van de Death Cross zien we dan vaak al voordat deze daadwerkelijk in de grafiek staat. Dat is waar het voor de bulls en bears lastig wordt. De truc volgens Cowen is om juist iets voor de Death Cross, als we de eerste dalingen zien, in te kopen.

Neerwaartse trend voor Bitcoin

Verder merkt Benjamin Cowen op dat de S&P 500 (een belangrijke Amerikaanse aandelenindex) vaak een correctie ondergaat in de maanden augustus en september van een pre-verkiezingen jaar in de Verenigde Staten.

“We weten ook, zoals we dat hebben besproken in juli, dat de S&P 500 de neiging heeft om in een seizoensgebonden correctie te vallen in augustus en september in het pre-verkiezingen jaar. Wat normaal gesproken ook Bitcoin in een neerwaartse trend brengt voor de rest van het jaar”, aldus Cowen.

Op het moment van schrijven is er van die correctie echter geen sprake, want de Bitcoin koers komt vandaag binnen op een plus van 3,51 procent en staat op 28.051 dollar.

Zouden de bulls dan eindelijk weer het momentum kunnen herpakken?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins