crypto prijs stijgt
Bitcoin

Analisten verwachten Bitcoin uitbraak in najaar 2024

De Bitcoin koers bereikte eerder deze maand een dieptepunt van $49.000. Sindsdien is Bitcoin (BTC) echter weer gestegen naar een huidige waarde van $62.300. Een grote uitbraak laat vooralsnog op zich wachten.

De munt lijkt momenteel in een rustigere fase te verkeren. Dit wordt door sommige analisten juist gezien als een positief teken, waarin veel beleggers hun posities heraccumuleren. Volgens velen is een nieuwe uitbraak dan ook slechts een kwestie van tijd.

Is Bitcoin klaar voor een nieuwe ATH?

De bekende crypto-analist Rekt Capital wijst erop dat de huidige heraccumulatiefase, die inmiddels al 224 dagen duurt, overeenkomt met patronen die vaak voorafgaan aan een grote prijsuitbraak. Als deze trend zich doorzet, zou Bitcoin in september of oktober 2024 kunnen uitbreken, mogelijk met een aanzienlijke prijsstijging tot gevolg.

Daarnaast suggereren analisten zoals Mikybull en Coinvo dat Bitcoin in de komende maanden een nieuwe all-time high (ATH) zou kunnen bereiken. Mikybull baseert zijn voorspelling op de Elliott Wave-theorie, die aangeeft dat Bitcoin zich momenteel in de vijfde en laatste golf van een opwaartse cyclus bevindt. Historische gegevens ondersteunen deze verwachting, aangezien eerdere halving-cycli vaak fungeerden als katalysatoren voor nieuwe recordhoogtes.

Gunstige macro-economische factoren

Analist Altcoin Sherpa is opnieuw optimistisch over Bitcoin, ondanks een bearish structuur op de dagelijkse grafiek. Hij benadrukt dat de macro-economische omstandigheden gunstig zijn voor Bitcoin, vooral met het oog op het vierde kwartaal van 2024. Volgens hem wordt de weerstand rond $71.000 na meerdere tests steeds zwakker, wat op een mogelijke doorbraak zou kunnen wijzen.

Cruciale ondersteuningsniveaus voor Bitcoin

Analist Ali Martinez wijst op een aantal cruciale ondersteuningsniveaus die van invloed kunnen zijn op de verdere prijsontwikkeling van Bitcoin. Zo hebben whales de afgelopen periode flink ingekocht rond een ‘realized price’ van $63.450, wat een belangrijk ondersteuningsniveau markeert.

Dit niveau laat zien waar recent toegetreden grote investeerders hun Bitcoin hebben gekocht. Tegelijkertijd zien we dat retailbeleggers op de crypto-exchange Binance hun BTC gemiddeld hebben gekocht voor een ‘realized price’ van $55.540.

Beurs nieuws

AEX koers daalt in aanloop naar cruciaal rentebesluit Federal Reserve
AEX koers zakt fors, Goud-prijs bereikt recordhoogte
AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten